fredag 29 november 2013

Ska ni ta och dra åt helvete kanske?

Räkningarna ska betalas. Jag bara undrar med vad?
A-kassan har skickat tillbaka mina papper fyra gånger nu och krävt än det ena än det andra intyget. Idag är det utbetalning och jag har inte hört ett skit från dem, så alltså inga pengar på mitt konto att betala några räkningar med. Hurra vad roligt.
Är det konstigt att arbetslösa människor blir deprimerade? Man blir behandlad som skit hela tiden och de verkar ju tro att jag ska betala mina räkningar med luft. Och så skickar de ut blanketter på avgifter och skit som jag ska betala till dem. Ja, men med vadå hade de tänkt sig?
Jävla förbannade idioter.

Krälar tillbaka in under min jävla sten och dör. (Nej inte bokstavligt, bara inuti själen).

Over and out

torsdag 28 november 2013

I fucking hate everything

Over and out

onsdag 27 november 2013

Kall, grå och hård, som en sten

Kravlar omkring här på botten. Har trampat vatten ett tag nu men orkade inte längre, bara släppte taget och sjönk. Som en jävla gråsten.

Over and out

torsdag 21 november 2013

Beslut, beslut

Idag blir det studievägledarbesök igen.
Hoppas på att få svar på vad jag ska blir när jag blir stor!

Over and out

tisdag 19 november 2013

Bio, chokladbollar och spackel

Ja, ja vad ska man hitta på den här veckan då, tänkte jag och häktade ner dörrarna i källaren (nu ljög jag, det var Oxfilén som gjorde) och släpade hem (nu ljög jag igen, det var också Oxfilén) dem till Mamman och Pappan där jag nu håller på att slipa dem (sant!) så att jag kan måla om dem (också sant, om inte Oxfilén kommer att insistera på att få göra det, vilket jag tvivlar). (Tillägger också att medans Oxfilén skruvade ner och släpade runt på tre svintunga källardörrar var jag med Trean på bio och bara satt och mös i mörkret och delade popcorn med lilleman).

Kruxet med att vara arbetslös är att aktivera sig så att man inte får dåligt samvete. Det har man ju i alla fall men det känns bättre om man har gjort något vettigt med tiden och inte bara suttit vid datorn och lagt patiens eller något sådant. Måste snart baka nytt bröd, det finns bara en påse kvar i frysen. Måste skriva långa brev till a-kassan och hoppas på att få några pengar så att jag kan betala några räkningar i slutet av månaden.
Det vore ju trevligt kan jag tycka.

Nu ska jag sätta i gång med det så att jag kan komma iväg med hunden och sedan få röven ur vagnen så att jag kan fortsätta att slipa på mina dörrar. Ska leta reda på lite spackel också och spackla igen några hål som blivit borrade i dörren till tvättstugan. Hade ju förut en hund som gillade kattbajs. Ja, då hade jag en katt också och kattlådan bodde i tvättstugan och dörren var ju tvungen att stå på glänt men inte så mycket att hunden kom in och kunde äta "chokladbollarna". Resultatet blev en fönsterhake som gjorde att katten kunde smita igenom men inte hunden. Det blev således ett hål i dörren som måste spacklas igen.
Åh, vilken intressant text det blev! Feel free att kopiera den och läs den så ofta ni vill.

Over and out

fredag 15 november 2013

torsdag 14 november 2013

Tager du detta träd till din äkta... träda?

Surfade runt lite och läste om skådisen Richard Torres från Peru som just gift sig med ett träd. När man läser vidare i artikeln från Expressen så får man dessutom reda på att han faktiskt redan är gift med flera andra träd fast i hemlandet Peru. Vad man däremot inte får reda på är i vilket land just detta trädgifte utspelade sig. Skit samma, tänker jag. Knasigt är det i alla fall.

Over and out

Hjärna som en surdeg

Klockan ringde klockan sju, som vanligt i mitt arbetslösa liv. Skönt att komma upp tidigt och i morse fick både Tvåan och jag lite julfeeling, tror att det var kylan och frosten som gjorde det.
Nästan så att jag blev lite sugen på att baka knäck.
Bakar gör jag idag, fast inte knäck. Jag bakar ju mitt surdegsbröd idag. Hm, det verkar skumt, men jag har ju å andra sidan inte en aning om hur det ska vara så jag kör på och ser var jag hamnar.
Har läst på nätet och det finns verkligen en hel vetenskap om detta ämne! Jag har alltid sett på bakning lite som, äh, det här slänger vi i degen, och lite sådant här och en nypa av det här. Men det här verkar vara en mer exakt vetenskap med gram hit och dit.
Fast just min surdeg blir ju inte det, den blir ju som allt annat jag bakar, lite hejsan och hoppsan och vi får se vad det blir. Om det blir kvällsmacka eller fågelmat.
Vem försöker jag lura, jag skulle väl aldrig mata fåglar heller. Urk! Eller jo, änderna nere vid ån, de är ju simfåglar och därför helt okej.
Så vi säger så här, antingen blir det kvällsmacka eller så blir det andmat.

Igår var jag till studie- och yrkesvägledaren här i byn och fick med mig lite läxa hem. Ingen blev ju gladare än jag över att få någonting att göra, hurra! Det är en sida på nätet som man loggar in på och sedan får man svara på sju miljoner frågor och vips, så har man svaret där på skärmen, vad man ska bli när man blir stor.
Hoppas det fungerar för i så fall är det ju starten på resten av mitt liv. För det vore ju trevligt att ha ett jobb sedan som matchar resten av mitt liv, dvs glitter, glamour, tofsar och sammet. Nej, men vad fan i så fall ska jag ju jobba på bordell eller som exotisk dansare och det är väl inte riktigt vad jag tänkt mig.
Nej, jag hoppar glitter och glamour och väljer något som matchar mitt liv bättre, stabilt, tryggt och något som får mig att må bra. Ja, men vad faen, så tråkigt är ju inte mitt liv!
Nej, vad jag menar är att jag vill trivas på mitt jobb precis som jag gör med resten av mitt liv. Nu lät jag så där hemskt svensk och lagom.
Alltså, jag är lycklig! Alltså vill jag ha ett jobb som inte drar ner mig och får mig att må dåligt även fast jag egentligen är lycklig. Fattar ni nu?
Bäst att avsluta det här innan jag trasslat in mig ännu mer.
Och nej, mitt liv är inte så glamouröst, jag försökte bara få er att tro det. Fast då framstod det i stället som att jag vill jobba på bordell och det blev ju inte så bra.
Jösses, min hjärna är verkligen moschig nu. Jag går och kollar på när brödet (förhoppningsvis) jäser istället.

Over and out

onsdag 13 november 2013

Inte bara degen som är sur

Surdegen är verkligen sur idag, luktar surt och ser sur ut. Har ju ingen aning om hur den ska lukta eller se ut men jag matade den lite, det verkade vara det man skulle göra om den var allt för sur. Jaha, ja. Testar och håller tummarna och ser vad det blir av det hela, i morgon är det ju dags att baka är det ju tänkt.

Jag känner mig nästan lika sur som degen.

Måste orka vara mer positiv!!!
Men det är svårt när man går här och ugglar. Försöker att aktivera mig men känner mig jävligt osocial och orkar som inte riktigt med någon eller någonting just nu. Har två möten idag och hoppas på att bli lite upplyft.

Over and out

tisdag 12 november 2013

Megamycket uttråkad

Okej, har man tråkigt när man hittar på en hel låt på låtsasfranska och intervjuar sig själv som en gammal gubbe?
I think so.

Over and out

Måste sno ett roder någonstans ifrån

Hittade ett urgammalt surdegsrecept hos Mamman och Pappan. Min farmors mors recept och det tänker jag nu prova baka. Men jag fick börja med att gissa lite för farmor hade inte skrivit dit hur mycket mjöl man skulle ha så det fick jag höfta till lite. Det står dessutom i receptet att man ska bearbeta degen med ett roder. Fråga mig inte vad det betyder. Jag får väl gå ut och leta på någon båt som ser ut att ha ett lagom stort jag kan sno.
Skämt och sido, det blir nog bra det här när det får jäsa till sig i några dagar och så där. Spännande ska det bli i alla fall och jag lovar att hålla er uppdaterade om det händer något med degen eller inte.
Spännande och spännande, allt är relativt och som ni förstår så händer det inte så mycket spännande i mitt liv just nu.
Men ändå, om jag lyckas är det ju ändå rätt fränt att baka efter samma (nåja, liknande i alla fall, jag kan ju inte fråga farmor om mjölet) recept som min farmor och hennes mamma före henne bakade.
Det mest spännande nu blir att gå ner och stoppa in i torktumlaren.
Oh, detta liv fullt av spännande händelser, det är ju nästan så att jag går upp i limningen.

Over and out

Spännande bild på deg

Oooo här kommer en spännande bild på degen! 

Over and out

måndag 11 november 2013

Berg och dalbana

Har haft en suverän helg med goda vänner och dessutom besök av bonussonen och hans flickvän. Då känner man sig ju full av energi och man mår bra ända ner i tårna.
Så blev det söndag och fars dag och då mår man dåligt ända ner i tårna. Två ledsna barn som står utan far. En ledsen mamma som känner sig otillräcklig när hon inte kan fylla tomrummet.
Jag går sönder.
Idag tog jag sovmorgon, fast jag är utan jobb. Stannade i sängen och såg en film.

Over and out

torsdag 7 november 2013

Död?

Ibland undrar jag om jag inte finns. Om jag är helt osynlig eller om jag egentligen är död fast jag inte vet om det, så det är därför ingen ser mig. Eller hör mig heller för den delen.
Fast i så fall är nog hela min familj också död eftersom de i alla fall ser mig.

Over and out

Känner mig degig. Men pigg!

Bakar bröd av ren tristess. Det var länge sedan och plötsligt minns jag att det är roligt att baka. Lika bra att sätta en deg till medans jag har farten uppe!

Over and out

Morgonstånd, nej, jag menar morgonstund har guld i munnen!

Minns ni som barn när det alltid var snö och man älskade att leka i snökojor och kasta snöbollar i huvudet på varandra?
Man var ute i timmar för att sedan komma hem och in och värma sig med varm choklad och ostlimpsmörgåsar. Minns ni när lovikavantarna hade små bollar av snö satt fast, inte bara på den färgglada toffsen, utan på hela vantarna. Det var blött längst ner på byxorna och på strumporna eftersom lite snö alltid lyckades leta sig in mellan termobyxorna och de svarta- och blå skoterkängorna.
Kinderna var röda, man var lite blöt och lite kall men framför allt var man trött efter tre timmars snökojebyggande eller fem timmar i den bästa bulkabacken där man släpat bobben upp och åkt ner fem hundra gånger just den här eftermiddagen.
Ni minns det där var? Då, när man faktiskt tyckte om vintern.
Nu vill jag mest att den ska vara slut innan den ens har börjat. Men det klart, jag är ju arbetslös ännu så länge och det innebär ju att jag inte behöver köra i snöstormarna. Då kan det kanske vara lite okej med vinter. Eller nä, vem fan försöker jag lura? Det är ju fortfarande blött, kallt och mörkt.
En sak som i alla fall är bra med att jag blev av med jobbet är att jag sover på nätterna. Har klockan på sju varje vardag nu i mitt arbetslösa liv. Det har aldrig varit så skönt att gå upp tidigt som efter fem års sovmorgon!

Over and out

tisdag 5 november 2013

En dag (inte) som alla andra

Bilprovningen och tandläkaren på samma dag? Ja, det borde det ju finnas en lag mot! Tur att arbetsförnedringen arbetsförmedlingen är stängd idag så att jag inte kan åka dit också. Det vore ju bara för mycket elände på en och samma dag!

Over and out

En dag i en arbetslös persons liv

Vaknar (med dåligt samvete)
Äter frukost (med dåligt samvete)
Sätter sig och söker jobb (med bara lite dåligt samvete)
Går ut med hunden (med dåligt samvete)
Äter lunch (med dåligt samvete)
Slipar på CV (med dåligt samvete)
Donar med alla papper som ska skickas in (med dåligt samvete)
Åker till stan och besiktigar bilen (med dåligt samvete)
Åker till tandläkaren (med dåligt samvete)
Går ut med hunden igen (med dåligt samvete)
Lagar middag (med dåligt samvete)
Sätter sig vid tv med familjen (med dåligt samvete)
Går och lägger sig (med dåligt samvete)
Ligger sömnlös och tänker på pengar (med dåligt samvete)
Somnar (med dåligt samvete)

Over and out

måndag 4 november 2013

Passa dig så att du inte åker i poolen!

Arbetsintervjun gick bra, men det blev inget jobb där för mig. Jag blev tvungen att lägga mig rätt högt i löneanspråk för att det skulle löna sig då jobbet är fem mil bort och inte var heltid. Då jag skulle fått pendla 10 mil om dagen, dvs 50 mil i veckan så måste ju lönen vara bra om tjänsten bara är 75%. Ja, ni fattar.
Nåja, nya tag. Roligt att vara på intervju var det i alla fall, det var en stund sedan sist.

Helgen har varit superlugn och skön. Oxfilén lagade min bil, det är väl det enda vettiga som blivit gjort. Annars har det varit lugna gatan, var en sväng till kyrkogården med Mamman och Pappan och så var mina syskonbarn här och sov över. Ja, visst ja, i fredags var vi och käkade middag hemma hos min före detta arbetskamrat och hans familj. Supermysigt, deras lilltroll är två år och hur go som helst. Till och med min tonårsdotter(som inte är alltför förtjust i småbarn) smalt som smör i solsken. Hon och Trean lekte med honom tills han inte orkade hålla ögonen öppna lägre.

Just nu krigar jag annars mest med min Iphone. Har hotat den jäveln med att den åker i poolen om den inte skärper sig. Efter uppdateringen till ios7 vägrar den jävlen att föra över bilderna i bildströmmen till datorn. Det har funkat klockrent hela tiden förut men nu är det tvästropp, det kommer inga bilder till datorn och jag blir så där äckligt, hysteriskt förbaskad så att jag bara vill kasta telefonen ut genom fönstret.
Har googlat och letat igenom hela nätet efter en lösning men nehej då.
Usch. Plötsligt blir jag ju sugen på att byta bort skiten mot en Samsung.

Nu blir det lite jobbsök innan jag ska tvätta och fixa bilen inför ombesiktning i morgon. Då ska jag till stan för jag har en tandläkartid också. Brrrrr!!!

Over and out