måndag 30 april 2012

Tänk att jag får vara så här lycklig

Det bästa året i mitt liv.
Nu kör vi på och det kan ju bara bli ännu bättre!
Jag älskar dig!

Over and out

fredag 27 april 2012

Nu har jag varit elak igen

Ny dag, nya tag.
Har just varit lite elak (igen). Ett av mina x ville komma på Ettans kalas i morgon och jag sa faktiskt nej. Jag vet, det är elakt men jag orkar inte riktigt med det. De senaste tio åren har det ta mig fan alltid varit något x med på alla kalas och jag känner bara att det står mig upp i halsen. Alltså, jag orkar verkligen inte.
Det är inget fel på han och inte på de andra x:en heller (förutom ett då, men det är ju rätt uppenbart. Skiter man i sina barn så förtjänar man heller inte att klassas som ett trevligt x)  men jag är bara trött på att det alltid ska vara med ett x så fort det är ett kalas.
Jag sa att Ettan och de andra barnen gärna får komma hem till han istället, en annan dag. För träffas får de gärna göra men jag klarar mig ändå. Som sagt, det är absolut inget fel på x:et i fråga, det är bara jag som vill leva i nuet och inte i dåtiden.
Det blir liksom alltid lite krystad stämning och lite obekvämt för alla när det sitter ett x med och jag är trött på att sitta och känna mig obekväm på mina egna barns kalas.

Over and out

onsdag 25 april 2012

Sjukt

Det sjuka är att min äldsta son fyller 16 år idag. Ja, ni läste rätt, sexton år. Ja, jag vet, det är ju svårt att fatta hur det gick till eftersom jag är typ sjutton (i alla fall i min hjärna).
Men så är det i alla fall. Firat har vi gjort tillsammans med ingen mindre än Erik.

Over end out

fredag 20 april 2012

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Foto:  © UNICEF/Asselin   

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial påunicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Matte åt gladerligen. Korkad.

Jag bredde en smörgås i köket och hunden satt som vanligt bredvid mig och tiggde ost. Så jag skar av en skiva och slängde till han och det vanliga "glufs" hördes inte, istället hördes ett litet smackande duns när osten träffade golvet. Vad f*n? Jodå, osten låg på golvet och hunden satt dumstirrande bredvid, varpå jag tog upp osten och höll fram den till han. Icke, han åt den inte.
Slipp då, tänkte jag och gjorde min smörgås klar (dock inte med golv-osten, den var vid det här laget rätt luden och ganska ofräsch) och glufsade i mig den med en kopp kaffe. Efter att jag ätit den känner jag nu en skum smak i munnen och börjar fundera.
Var det fel på osten?
Men hur vet man om det var fel på osten eller om det är jag som inbillar mig det nu bara för att hunden ratade osten? Åh, dessa i-lands problem!

Over and out

torsdag 19 april 2012

Märkliga värld

Tänk vad underliga saker det finns som kan göra en på gott humör. Som ett hallonrött kaffemått tillexempel.

Over and out

tisdag 17 april 2012

Ja, jag är lycklig, ja jag är lycklig!

Over and out

måndag 16 april 2012

Kajorna blev bostadslösa och (nästan) allt blev så mycket snyggare

Fan vad det rullar på.

Fredagen var ju ledig för min del så det blev till att städa undan lite och ge sig på den ständiga tvätthögen. På kvällen blev det god mat och lite vin med Tvåan. Ja, hon fick ju klara sig med mat och cola men hon var inte så ledsen för det. Avslutade kvällen med Singstar och som vanligt fick vi dyngtorsk av henne.

I lördags åkte vi till Sulas och jag köpte nya hojkläder och på vägen hem kom vi på att det ju faktiskt var varmt och soligt så då hämtade vi upp hojen och tog en premiärtur. Helt varmt var det inte och lite rostig kände man sig men härligt, härligt, härligt. Äntligen är det säsong igen!
Somnade halv tolv på soffan så jag antar att jag var trött.

I söndags skulle vi ta en tur till tänkte vi men kom på bättre tankar efter en två timmars hundpromenad. Vi hade ju faktiskt två kajor att vräka. De hade flyttat in i ventilationssystemet här och byggt sig ett bo precis inne i väggen där köksfläkten går in. Rensade bort boet och min käraste, älskade, inte höjdrädda brandman klättrade, vig som en katt, upp på taket och trollade dit ett nät på skorstenen. När han så ändå var däruppe lyckades jag få honom att även trolla bort ett stycke wokpanna och, inte mindre än två, tv-antenner som kändes oerhört överflödiga. Förbättring rent utseende mässigt, ungefär 200 %. Brandmannen var som vanligt snygg så där behövdes noll skönhetsförbättring.
Själv lyckades jag kratta till det fula gruset utanför trappan och göra en liten förbättring där på ungefär 100 % så det blev mycket plus på utseendet här ute.
Själv ser jag väl ungefär ut som vanligt.

På eftermiddagen åkte vi hem till ovan nämnda brandman, även känd som Oxfilén och bestämde oss för att starta upp med projektet rensning där. Tanken är att huset ska tömmas men det känns som ett jätteprojekt varenda gång vi åker dit. Nåja, summan av en lång eftermiddag blev i alla fall att allt nu är uppdelat i: ta med, ge bort och slänga högar. Inte illa, inte illa alls.
På kvällen var jag så där sjukt gosig så det blev soffa och film men mest kramar.

På det hela taget summerar jag helgen som helt suverän. Massor av gos, mycket gjort och en tur med hojen. Ungefär som perfekt.

Over and out

torsdag 12 april 2012

Inlägg som skulle bli långt men som blev kort pga tidsbrist

Ny dag med nya tag. I går hade jag lyxen att få med mig Trean på jobbet, det är äkta vardagslyx det. Det är så mysigt att få vara med ett av barnen, i taget, då hinner man liksom prata och bubbla och umgås. Och ur den lille grabben kommer så mycket smarta, roliga och finurliga kommentarer så man nästan baxnar. Så en jobbdag till bredden fylld av kärlek till en liten go grabb känns ju inte alls som en dålig jobbdag. Mer som en perfekt.
Faktum är att jobbet faktiskt har varit nästan roligt nu i några veckor. Det har flutit på redigt bra, trots att det varit påsk.

Nästan vecka har jag tagit ledigt några dagar för Tvåan ska få sin julklapp då. Vi ska på konsert. Jo, jag tackar jag. Kul ska det bli att åka iväg och ha en redig tjejkväll, bara hon och jag.

Oj, ser på klockan att det är dags att kila ut med jycken så att jag hinner till jobbet sedan.

Over and out

söndag 8 april 2012

Den glömska påskkärringen

Jag har ju glömt att önska er Glad Påsk här på bloggen, så slarvigt av mig. Så jag gör väl det nu, så att det blir någon ordning.
GLAD PÅSK
önskar jag till mina kära läsare (om ni finns kvar där ute)

Over and out

tisdag 3 april 2012

Aja, baja, inte vara kulturell på en måndag

Nej, det är inte påskpynt, det är konst(igt) utanför Moderna museet.

Var i huvudstaden idag med Mamman och Systeryster. Så där privat alltså, utan att jobba. Det var åtskilliga år sedan jag var där bara för att roa mig. Annars så är jag ju där ungefär fyra gånger i veckan men då är det ju inte så mycket för att roa mig utan för att jobba. Fast om man ska tro en av truckchaffisarna på mitt gamla jobb så är det ju så att vi lastbilschaufförer har våra jobb som hobby och därför borde vi inte tjäna lika mycket som de som tex kör truck. För alla lastbilschaufförer har ju sitt jobb som sin hobby. En enda kommentar på det har jag och det är; Nej.
I alla fulla fall så var vi i huvudstaden och tänkte då att vi skulle vara lite kulturella och ta oss en titt inne på Moderna museet. Men se det gick inte för sig för det var stängt på måndagar. Så det så.
Lite senare efter en god lunch och lite kalla vindar tänkte vi att vi skulle ta oss en titt inne på Kulturhuset men se det gick inte heller för det var också stängt. 
Så kom ihåg, det är absolut förbjudet att vara kulturell i Stockholm på en måndag.

Förövrigt så har vi haft en oerhört rolig dag tillsammans och skrattat så man nästan hade varit i behov av en tena eller så. Vi tillbringade typ en och en halv timme inne på DesignTorget som var den roligaste butik jag varit med om i hela mitt liv. Där köpte jag bland annat dessa underbara nyckelringar.
Snyggaste nyckelringarna ever. Nu i vår ägo. Lycka.

Vi skrattade så mycket att en dam kom fram och frågade vad det var vi skrattade så gott åt. Ja, herre gud, vilken rolig affär, glöm inte att besöka den när ni är i Stockholm nästa gång. DesigTorget var det alltså, lägg det på minnet.

Over and out