onsdag 15 februari 2012

Oj, oj vad spännande inlägg

Satt och fnulade på våren och vad vi har att göra här ute. Skulle behöva ha någon megasuperduper växtnäring som kunde få träden och buskarna att liksom turboväxa. Föregående ägare till detta hus måste ha hatat allt vad växtlighet är för de sågade ner alla häckar, alla träd och alla buskar utom en enda på hela tomten. Den en, enda busken som finns kvar växer dessutom liksom in i altanen så den hade det väl varit ganska så vettigt att ta bort. Men nu får den stackaren växa kvar där i altanen så att precis hela tomten slipper vara flintis.
Föregående, ovan nämnda, ägare satt i alla fall en ny häck runt tomten men den växer tyvärr inte något vidare. I alla fall inte på den enda sidan av gården. Dessutom har väl ca var femte planta på fram och baksidan liksom dött av så det fattas en jädra massa plantor. Så planen nu är att flytta buskarna som faktiskt finns på den sämsta sidan till alla hål på de bra sidorna och slutligen stå med hyggligt bra fram och baksida men ingen häck alls på ena gaveln. Planen vidare ser ut som sådan att man sedan sätter ett staket på den gaveln.
Ni tycker kanske att det inte är så noga att ha häck runt tomten men alla ni som vet var jag bor håller så klart med mig och att det inte vore så dumt.
Jag bor alltså precis vid ett grönområde med lite gräsmattor och fotbollsplaner runt omkring. Det går dessutom en cykelväg bara några meter från min tomtgräns. Det gör väl inte så mycket tänker ni, och det gör det väl egentligen inte heller om det inte vore för att vissa människor tror att bara för att man inte har staket eller en hög häck så innebär det att man vill ha in alla möjliga tomtar på tomten.
En dag när jag satt på soldäcket och njöt av en vacker dag kom två gubbar spatserandes på cykelbanan och plötsligt viker de in på tomten, över häcken som inte är mer än några dm hög, och bara traskar fram till mina äppelträd. De stod där på tomten en stund och dividerande vad det var för träd innan de helt enkelt läste på lappen som satt kvar runt en av de späda grenarna (nyplanterade träd så själva infolappen satt kvar).
Allt medan jag sitter några meter ifrån dem på mitt soldäck.
En annan dag kom en hel familj och genade över tomten på väg till grönområdet.
Hundar och barn springer hit och dit ibland när man tittar ut och när det är knattefotboll brukar det kissas en del på vår tomt.
Inte så kul, inte så fräsch och jävligt irriterande.

Så planen blir väl taggtråd eller elstängsel. Det borde ju fungera mot både fotbollsknattarna och deras föräldrar. En lustig lite kuriosa som är rätt intressant är att på försommaren brukar högstadieeleverna som ska gå ut nian vara här ute och spela brännboll och partaja lite på kvällarna innan skolavslutningen. Helt ok för mig, visst de stojar och busar en del men har inte ställt till med några värre rabalder ännu så länge.
En fotbollsförälder ojade sig ordentligt över detta en kväll eftersom de skulle ha knatteturnering dagen efter och han var orolig att det skulle vara skräpigt på lördagen när de skulle komma.
Det var jättefint och städat efter tonåringarna, de hade visserligen fyllt papperskorgen men då lagt resterande sopor under tunnan och inget låg och skräpade runtomkring.
På lördagseftermiddagen däremot, när knattarna och alla ledare åkt hem, (även ovan nämnda pappa var en av arrangörerna för detta evenemang) låg det skräp och sopor över hela området.
Underligt hur man tycker sig ha rätt att gnälla på rediga ungdomar och sedan bete sig som en fjant själv.
Märkligt.

Oj, vilket intressant inlägg. Det är bäst att ni sparar det här inlägget så att ni kan läsa det igen, så spännande var det. Ni får väl stämma mig för att ni slösat bort en lång stund av era liv på det här totalt meningslösa inlägget.

Over and out

2 kommentarer:

  1. Meningslöst? nej, tycker inte det. :)
    Nej men en högre häck skulle göra susen för dig & din familj. Så inga stackars nyfikna männiksor kan gena el. spionera på Äppleträdet. Jag skulle nog sätta upp elstängsel, ja en svag volt så de får en touch & kanske fattar "Ah, det va här det bodde en familj & jag ska inte gå här".
    Kram

    SvaraRadera
  2. Behöver du hästskit att använda som näring (eller att kasta på eventuella kissande knattar och nedskräpande fotbollspappor) så är det bara att hämta! Du vet var det finns, mängder! ;)

    SvaraRadera