onsdag 28 mars 2012

Firade världens finaste 3 åring

Väntar på tårtan

Väääääääntar

Grattis jycken!


Over and out


söndag 25 mars 2012

Seg

I dag är jag seg som en deg och trött som en mört.

Iver and out

lördag 24 mars 2012

Testar att blogga utan dator

Funkar det tro? Annars får ni väl klaga.

Over and out

måndag 19 mars 2012

Skrattfnatt

Ljust & fräscht var minsann en riktig höjdare och jag var på allvar helt slut av allt skrattande när jag kom hem. Hela kvällen blev en hit och vi åt god mat och fick i oss både vin och några öl. Men grabben som satt i raden bredvid oss under kvällen hade nog druckit både en och två öl för mycket för han satt och somnade med jämna mellanrum. Varför sjutton betalar man dyra pengar för att gå på en show om man ändå är så packad att man sover? Det får man väl ändå anse som rätt dumt.
Nåja, vi somnade i alla fall inte, varken av alkohol eller tristess. Skrattade oss halv fördärvade gjorde vi däremot.  Jättekul kväll var det och jag längtar redan till vi fyller jämt igen.

Oxfilén och Tvåan var och hämtade oss och när vi kom hem blev vi sittandes vid köksbordet till två på natten och pratade om allt och ingenting. Sådant blir man glad i hjärtat av.

Idag ska jag iväg till banken och tala ut om huslån, räntor och pensionsparanden. Men fy, det känns så vuxet, jag är väl inte så gammal att jag håller på med sådant? Känner mig fortfarande som 16 år och undrar var alla år tog vägen. Men det klart, lite mer vett har jag nog lyckats med att trycka in i skallen sedan dess. Jo, det tror jag.

Nåja, bäst att sätta snurr på dagen.

Over and out

fredag 16 mars 2012

Bradag

I kväll bär det av till storstad med bästa vännen min. Vi ska ge varandra våra 30 års presenter, lite lätt i efterskott sådär, bara några år för sent. Men som ni vet så är sent bättre än aldrig, det vet ju alla.
Vi ska åka och se Henrik Schyffert och Fredrik Lindströms "Ljust och frächt", men vi ska börja med att äta oss en god middag och med all säkerhet dela en flaska rödvin.
Ska bli roligt att göra någonting själva för en gångs skull. Hur mycket jag än älskar våra barn så är det ändå kul att få umgås som vuxna ibland. Kunna sitta och prata utan att bli störda av vare sig blöjbyten eller fnittrande tonåringar.
Så grattis till oss på 30 års dagarna. Om än lite sent.

Annars vet jag inte vad helgen har att erbjuda, lite innebandy skulle jag gissa. Trean åker till pappa och det är ju som vanligt jobbigt, men det är ju som det är med det. Jag brukar tänka på det när jag tycker att det är jobbigt att han åker att det är ju faktiskt jobbigast för grabben själv för han måste ju alltid vara utan någon av oss. Jag är ju hel när han är här och pappa är ju hel när han är där, men han själv saknar ju alltid någon av oss. Det är grymt när man tänker på det och då tänker jag att jag inte ska klaga.
Men tomt blir det.

Varit en sväng hos min gamla farmor idag. Hon fyller 93 år snart och det är ju inte dåligt det. Idag var hon jättepigg och glad när vi kom och pratade på riktigt mycket. Hon har fått några stycken strokes och har lite svårt att tala men idag gick det jättebra. Då är det extra roligt att träffa henne. Och så var hon så fin idag, snygga kläder och tjusig i håret. Då blir jag så glad i mitt barnbarnshjärta.

Nu kurrar det i magen på mig så det är väl bäst att plocka ihop något att äta, inte för jag vet vad men, herre gud, det är väl bara att trolla. Det brukar gå att trolla fram något gott ur nästan ingenting.
Trolleri, trollera.
Annars finns det ju hemkörning.

Over and out

torsdag 15 mars 2012

Vackra ting










Åh, fy mig!

Så har jag gjort det då.
Beställt en.
Så snart kommer jag inte att få ett skit gjort.
Oxfilén beställde en han med, lika bra.
Ettan är avundsjuk.
Två veckor känns enormt länge att vänta.
Suck.

Over and out

Urk

Trött, ont i huvudet och mår illa.
Typiskt dåliga vibbar.
Urk.

Over and out

onsdag 14 mars 2012

Undrar sa flundra om gädda är fisk

Hittade en gammal lapp från en person som var en mycket god vän till mig en gång i tiden. Kom på att jag inte ägnat personen en enda tanke på en lång, lång stund. Man kan väl säga att vi plötsligt slutade vara vänner och jag har aldrig riktigt fattat vad jag gjorde för fel.
Att jag gjorde något fel är ganska så uppenbart för plötsligt fanns jag inte. Jag upphörde väl att existera i dennes värld, antar jag.
Inser att jag är lika glad ändå. Men det klart att man har undrat många gånger vad det var man gjorde för fel. Tänker ibland att jag borde konfrontera personen men inser att det inte har så stor betydelse, det får la vara som det är.
Men det händer att jag undrar. Lite så där i mitt stilla sinne.

Over and out

tisdag 13 mars 2012

Tjatig

Jag har sagt det förut och jag säger det igen;
Jag är lycklig!

Over and out

måndag 12 mars 2012

Hotell Chaffismorsa

Hemma från jobbet i natt igen. Lilleman Trean har fått tillbaka sina utslag på magen. De kom efter ett fästingbett i höstas och har blommat upp med jämna mellanrum nu under vintern. Penicillin och strumpor på händerna var vad den senaste läkaren skrev ut. Eller ja, han skrev inte ut några strumpor för grabben att ha på händerna och inget penicillin heller för det tål han inte (grabben alltså, inte doktorn). Nåja, en annan likvärdig medicin blev det i alla fall och strumpor finns det väl en tvåhundratusen stycken utan maka så det ska nog lösa sig. Läkaren var en översittar typ så jag frågade aldrig om det gick bra med tunna vatar istället för att ha strumpor på händerna. Han idiotförklarade mig i alla fall med blicken utan att jag ställde några duma frågor. Lika bra att vara tyst tänkte jag och tyckte illa om han lite i tysthet istället (doktorn alltså, inte grabben).
Nåja, tänker man på det positiva så får jag i alla fall en massa bonustid med en kär son och det är inte fy skamm. De andra två har man inte sett röken av i helgen, Ettan var på rummet hela helgen med flickvännen och Tvåan var på rummet hela helgen med en kompis.
Sa jag att vi driver ett hotell här?
Jag sa till Mamman igår att om hon och Pappan hade tråkigt kunde de bara komma och bo på det här bra, gratis hotellet. Mat, dryck och boende, allt gratis.
Nu längtar jag verkligen efter den riktiga våren och motorcykeln. Oxfilén och jag, på motorcykeln, ut i solen och tystheten. Utan en enda jävla skitig tallrik, inte en strumpa att tvätta och inte en enda jävla dålig låt från en enda jävla stängd dörr.

Over and out

torsdag 8 mars 2012

Tvätthöna, någon?

Funderar på att genmanipulera fram ett djur som kan äta upp damm och smuts. Någon slags hund kanske som kan slicka alla fönster rena och liksom äta upp alla dammråttorna som samlas under soffor och sängar. Fast det klart, det låter kanske mer som ett kattjobb, de är ju renliga och gillar att jaga råttor.
Så alltså, en fönstertvättar och dammsugarkatt kan man säga. Sedan kan man ta fram ett marsvin som man kan släppa ner i avloppet när det blir stopp, propplösare. Den kan ju liksom simma ner till stoppet och äta upp det. Eller om man skickar med den en pytteliten "tjipptjopp" som den kan lösa upp stoppet med.
En tvätthöna ska jag ta fram också, den kan gå runt i tvättstugan och sortera upp tvätten i färger och efter temperatur och sedan kan man ha en tapir som plockar in i maskinen med snabeln. En elefant vore ju lite stor i min tvättstuga i alla fall.
Hm, livet skulle kunna bli verkligt lätt med dessa djur. Jag måste genast ta fram lite genmanipulerar jox och sätta igång.
Eller kanske inte.

Over and out

onsdag 7 mars 2012

Just idag mår jag bra

Idag är jag så där sjukt glad bara för att jag vet att jag hittat min Oxfilé. Bara för att jag kunde åka hem från jobbet i tid utan en enda minut övertid. Bara för att solen skiner. Bara för att min hund snusar här bredvid mig. Bara för att barnen har lämnat disk och smulor framme innan de gick till skolan. Ja, kanske inte just för att de lämnat det framme utan mer för att de finns och kan lämna det framme.
Men nu drar jag till sängen, snabbare än blixten.

Over and out

tisdag 6 mars 2012

Åh!

Alltså mina barn är så här härligt störda och det gör mig så där sjukt glad i hjärtat. De säger så skruvade saker ibland så jag skrattar tills tårarna rinner. Härliga, härliga ungar.
Att sedan gubben får mig att skratta lika mycket är en härlig bonus som jag inte kan tänka mig att vara utan.
Underbara, härliga, skruvade, knasiga familj, ni är bäst!

Over and out

Inte helt onödig

Jag borde ju sälja loss en massa saker som står och skräpar i källaren. Jag borde städa en del skrymslen där bara spindlar och damm huserar. Jag borde stryka några par byxor som snart legat ett halvår och väntat på ett strykjärn. Jag borde träffa lite vänner som jag har försummat det senaste året. Jag borde så mycket men orkar så lite idag. Det är ledigt och då är det så skönt att bara vara just ledig. Bara njuta av att inte ha några måsten eller borden.
Så jag kör på med det ett tag till. Och jag kan meddela att jag i alla fall tvättar idag, så jag är inte helt onödig.

Over and out

måndag 5 mars 2012

Var tog tiden vägen?

Ja, men föresten, jag har väl glömt att berätta att min lilla, lilla, stora son har skaffat en flickvän. Det är helt overkligt, den där lille parveln som nyss gick i blöjor och kunde alla bilmärken. Han som älskade att köra med småbilar och bygga med lego har plötsligt blivit en nästanvuxen. Har plötsligt märkt att han har basröst och är typ tre dm längre än sin mor.
Och så har han plötsligt en flickvän. Det bästa är att det verkar vara en rar tjej med lite jävlar anamma och en stor skopa humor. Mamman gillar!

Over and out

Jag pissar hellre i en burk än möter en stenad chaufför

Jag hörde på radio här om dagen att en del trafikskolor börjat med att drogtesta de blivande förarna. Oj, oj det får man ju inte göra, det är ju för sjutton kränkande. Och det enda jag undrar är över hur fan det kan vara det? Jag ser inga som helst fel i att det ska drogtestas på trafikskolor, tvärtom, det är väl jättebra. Håller du på med droger ska du ju i alla fall inte ha något körkort.
Jag har jobbat på företag där de har haft spontana drogtester och jag fattar inte vad som är fel med det. Jag sitter och kör omkring i ett fordon som kan vara jävligt farligt och jag har full förståelse för att man drogtester chaufförer. Och jag pissar gladerligen i burkar var och varannan dag om det kan hjälpa till att ta fast en enda skithög som kör med droger i kroppen.
Jag kan inte för mitt liv se hur man kan tycka att ens egen integritet är viktigare än att man tar fast folk som kör med alkohol eller droger i kroppen. 
Jag kan inte ens fatta att folk tycker att det är stötande på något sätt. Jag vet ju när jag pissar i bruken att det inte kommer att ge något utslag så vad är det som är så farligt med det? 
Jag tycker det är bra jag.
Dessutom ska man ju i fallet med trafikskolor betänka att det ska sitta en anställd med i bilen med en person som inte ens kan köra bil nykter. Jag menar det är väl farligt redan som det är?! Ännu värre då om personen då är drog eller alkoholpåverkad.
Drogtester på trafikskolan? Ja, tack!

Over and out

Tur i oturen

Sedan dagen jag fick körkort och fram för allt sedan jag blev yrkeschaufför har jag bävat och sagt att fy för dagen då man kommer först till en olycka. Förra veckan gjorde jag det, två(!) gånger. Helt sjukt!
Den första var på fredags natten, då hade jag som tur var Oxfilén med mig. Vi såg plötsligt en massa bromsljus och när vi kom närmare låg det bildelar och skrot på precis hela vägbanan, i båda filerna. Längre fram såg vi ett rykande vrak som en gång varit en silverfärgad bil. Mosade hela ekipaget rätt över bildelar och skrot och fram till det som varit en bil. På taket låg den och Oxfilén var ute ur lastbilen innan jag ens hunnit stanna ordentligt. Fram till bilen kom vi i alla fall och allt vi hittade i den var prylar och saker som låg i taket (som ju nu var golvet, eftersom den låg helt upp och ner) och inte ett spår av den som kört. Medan vi kliade oss i huvudena så kom en bil backandes och en kille hoppade ur och berättade att föraren av vraket satt i hans bil, oskadd. Oskadd, jag kände liksom hur jag pustade ut men kunde knappt fatta vad han sa med tanke på hur vraket såg ut.
Killen som hade föraren i sin bil var på väg hem från jobbet och hade sett hur den andre killen plötsligt körde in i ett betongfundament och hur hans bil fullkomligt exploderade. Sedan gled den på taket och han själv var tvungen att gasa på sin bil för att inte bli påkörd av den glidande bilen.
En del bilar stannade och frågade om de kunde hjälpa till och efter en stund kom både räddningstjänsten och ambulanser och plötsligt kände vi oss ganska i vägen och en stund senare (efter att såklart att kollat med räddningstjänsten först) rullade vi vidare. Det tog en stund att somna sedan för lite speedade var vi allt. Men mest av allt var vi glada att killen i bilen verkade i stort sett helt oskadd.

Andra olyckan var några dagar senare. Samma sernario ungefär, såg mest en massa bromsljus plötsligt och upptäcker tre bilar som står och ryker, fast den här gången stod alla bilar på tassarna med taken i vädret. Två av bilarna är redan tomma och jag ser och hör en kille som jag uppfattar ringer till räddningstjänsten. Hittar en hel familj i en bil där föraren fortfarande sitter med händerna på ratten och den rykande airbagen som sakta håller på att sjuka ihop. Jag kollar med alla i bilen att de är ok och ingen verkar skadad, de verkar mest lite omskakade.
Så summa av det hela, två olyckor som vid första anblicken verkade illa, var med facit i handen inga större katastrofer. Skönt det.
Och nu har jag ju i alla fall provat att komma först, inte en men två gånger.

Over and out

fredag 2 mars 2012

Tänk hur det kan bli

Satt och läste mina gamla inlägg från ungefär den här tiden förra året. Det var ungefär då som saker och ting verkligen hade vänt för mig. Som jag äntligen, för kanske första gången i livet, fötterna verkligen var nedåt och huvudet uppåt. Jag blir så glad i hjärtat när jag tänker på hur bra allting blev efter det.
Att jag äntligen känner att allt verkligen är som det ska. Med mig, barnen och med mannen i mitt liv.
Jag som bittert konstaterat så många gånger att den stora kärleken gått mig förlorad och att jag skulle få leva med det livet ut. Att jag skulle upptäcka att jag hade fel, visste jag inte då. Men det vet jag nu.
Jag vet det för att allt fungerar så bra, vi fungerar så bra. Vi tänker så lika om saker och ting, om allt det där som brukar vara det som triggar igång ett bråk. Om hur man faktiskt bråkar när man väl gör det (att man helt enkelt inte låter det bli ett bråk, man löser det ändå), om pengar, om bostad, om bilar om barn. Om hundar och om filmer, katter och Ullared. Hur smidigt ett förhållande kan vara, det visste jag inte, jag hade faktiskt ingen aning om att det kunde vara så här friktionsfritt.
Att jag kan vakna på morgonen, se på dig när du sover och bara veta så där långt inne i mitt hjärta att du är rätt. Att du är den där personen som jag har letat efter i hela mitt liv.

Att jag skulle träffa mannen som är min stora kärlek. Att du faktiskt fanns, fast jag gett upp hoppet för länge sedan. Att jag faktiskt säger alla de där sakerna till dig som jag sagt att jag aldrig ska säga, att jag är för gammal och bitter för det och att jag redan förlorat den sanna kärleken.
Men jag säger ingen, ingen är gladare än jag att jag hade fel!

Jag älskar dig, av hela mitt hjärta.
Du är den mest fantastiska människa jag känner och jag längtar tills resten av vårat liv.
Stanna hos mig, med mig!

Over and out