måndag 25 juli 2011

Man vet...

Man vet att man är gamla när man får "brillkrock" när man hånglar.
Men man ser varandra jävligt bra under tiden!

Over and out

Lika gammal som glasögonen?

 Nog för att jag använder mina brillor lite för sällan, men det här var ju ändå larvigt...

Over and out

torsdag 21 juli 2011

Vad jobbigt med semester!

Alltså jag har jävligt lite tid att vara ledig för att ha semester. Känns som att hela den här veckan har gått i ett och den fortsätter så i några dagar till. Suck. Men det klart, det är ju ändå skönt att få massa gjort som man har gått och haft dåligt samvete för i månader. Men det är mycket, mycket kvar att göra.
Jag kämpar på.

Har varit med småbarn i några timmar idag. Phju, tur man har stora barn, det är inte hälften så jobbigt! Fast det var mysigt att låna han i några timmar. Goa, goa lilla gudson som har röjt ur alla mina köksskåp, bitit Tvåan i benet, ätit massor av mat och lekt med alla Treans bilar och tåg. Och på kuppen gjorde han sin gamla gudmor gråhårig.
Nej då, det gjorde han inte alls, han var hur snäll som helst och gråhårig har ju jag varit länge.

Snart iväg till min gamla farmor och hälsa på tillsammans med min kära kusin som jag träffar på tok för sällan. Det blir mysigt, om farmor är något så när idag. Det vet man aldrig. Men vi tar med oss Snajdarn, han brukar alltid få henne pigg. Märkligt det där, vilken otrolig inverkan ett djur kan ha. När han är med så skiner hon som en sol och när hon stryker han i pälsen blir hon salig. Så som sagt, Snajdarn hänger med.

Over and out

onsdag 20 juli 2011

Popcorn är gott, fast det fastnar i tänderna

Stått på huvudet i en liguster i några timmar nu. När man står där och rensar så fnular man ju på än det ena, än det andra. Tankarna vandrade iväg på det här med att folk inte förstår att all skit de vräker ur sig förr eller senare kommer fram till dem det berör. För de som pratar en massa skit, pratar skit om dig med när du inte är med.
Så enkel är människan.
Jag är trött på skitpratande och manipulativa människor som enbart får en att må dåligt. Fast det finns inga sådana i mitt liv längre.
Fast i periferin så hör jag skitpratet eka mellan husen.
Men jag tror ju på karma så förr eller senare kommer det i kapp.
Då sitter jag med popcorn och läsk på första parkett.

Over and out

Grönt är (inte så) skönt

Dammsuger och dammsuger och inser att jag nog måste ha ny sand till filtret för det är fortfarande spenat. Får nog lov att prova med det.
Blev sur på den jävla poolen, åt en tonfisksallad och tänker ta en kopp kaffe och min bok och lägga mig på soldäcket och låtsas att poolen inte är grön.

Over and out

tisdag 19 juli 2011

Ansat både här och där

Energin räckte en bit på vägen. Klippt gräs, rensat en del. Kört med trimmern runt poolen så att det i alla fall inte är grönsaker på utsidan. Dock är det en del kvar i poolen. Det är morgondagens projekt.
Sedan kom det en regnskur.
In och dammsög och torkade golven.
Sedan ansade jag en del annat också. Så nu är jag inte bara trött, jag är vackrare också.

Over and out

Skönare så

Tar vara på alla energi som plötsligt kom till mig.
Går ut och klipper gräs,
städar upp i spenaten,
rensar ogräs.
Och medan jag gör det hoppas jag på fortsatt uppehåll. Det är skönare så.

Over and out

Sjuttiofem eller fem?

Igår kände jag mig så där trött i hela kroppen ni vet. Man liksom släpar sig fram och allt känns jobbigt, som att gå upp för trappan till exempel. Allt, allt, allt känns motigt och jobbigt och tungt. 
Åkte till stan med Mamman för att se om lite shoping kunde liva upp, men inte ens det hjälpte. Jo, först, lite, men sedan ringde de stora barnens farfar och var arg på mig för att det inte passade att barnen åkte med han på semester torsdag till lördag denna veckan. 
Jag svarade att det inte passade eftersom de kommer hem på onsdag efter att ha varit borta i en och en halv veckan, deras lillebror kommer hem på fredag och har fyllt år medan han varit hos pappa, så vi ska ha kalas för han på fredag och för att vi åker på semester på söndag. Men farfar tycker att jag är elak som inte låter han träffa sina barnbarn.
Ja, det klart han har rätt, gudars vad elak jag är. Varför skulle jag vilja vara med mina egna barn på semestern? Varför skulle deras lillebror vilja ha dem med på sitt kalas? Varför skulle vi behöva tvätta en och en halv veckas tvätt när vi ska på semester? 
Men han tyckte som så att jag kan ju träffa dem hela året, varje dag. 
Ja, men jag jobbar hela året och han är pensionär. Men han kunde INTE tänka sig NÅGON annan helg att träffa dem än just när jag har semester.
Jag suckar och tänker att det är jobbigt med sjuttiofemåringar som är som femåringar i huvudet.

Tog en promenad med Snajdarn igår. Precis då bestämde sig himlens alla portar för att släppa lös mer regn än som kommit på hela sommaren förut. Jag upptäckte att mina stövlar läckte. Hunden var inte nöjd. Vi gick hem.
Hoppas på bättre tur idag.

Over and out


måndag 18 juli 2011

Ha en fin dag på jobbet, älskling

Annas finaste blogg skrev och berättade att hon hade massor av kaniner på sin tomt som nog skulle passa till min spenatsoppa. Det vore ju toppen, jag har ju köpt ny grill.
Jag köpte inte bara en ny grill, jag köpte ett nytt, stort parasoll till soldäcket också. Åh, vad mysigt tänker ni och ja, då om det kunde bli lite sol så att man fick lov att prova det nu. Igår råkade det ju bli lite soligt en stund och Oxfilén och jag bänkade oss på soldäcket med söndagstidningarna. Perfekt för att testa parasollet tänkte jag och vevade i den lilla, fina veven som ska fälla upp parasollet som genom ett trollslag. Vevade som en galning men ingen magi skedde utan parasollet stod kvar ihopfällt.
Jodå, repet som ska trolla upp parasollet åkte in i ett litet, litet hål det var vad som hände. En halvtimmes parasollmekande för mig och Oxfilén senare gick parasollet att fälla upp, som genom ett trollslag, igen.
Då hade solen gått i moln.

Hade grillsällskap i lördagskväll och vi provade den nya grillen. Kanin grillades dock inte. Alla mina kids är utflugna en vecka eller så och då blir det tomt här hemma. Som tur var så kom inte bara vänner och grillade utan även Oxfiléns avkomma så då blev vi inte helt barnlösa. Barn och barn föresten, ganska så vuxen sedan flera år. Men en go grabb är han.

Första dagen på min semester och regnet vräker ner. Jag är dessutom vaken fast klockan är tidig morgon. Jag  var ju snäll och gick upp och vinkade av Oxfilén som inte har semester ännu. Stod i förklädet med hans matlåda i handen och kysste han på kinden och vinkade på det där amerikanska sättet. Nej, det där var ju inte sant. Men i alla fall.
Nu går jag tillbaka till den ännu varma sängen och drar mig i några timmar. För det kan jag, jag har ju semester.

Over and out

fredag 15 juli 2011

Spenatsoppa någon?

Någon som är hungrig? Jag råkade titta ut och upptäckte världens största spenatsoppa på min tomt.
Så ta med er en macka och ett glas mjölk så bjussar jag på lunch.
Eller så går jag bara ut men en jättestor flaska med klor och häller den i spenaten och hoppas på att det går att bada igen om några dagar.

Over and out

torsdag 14 juli 2011

Lycklig chaffis får kaffe på sängen av lördagsexemplar

Vad sämst jag är på uppdatering av bloggen. Jag erkänner, jag är riktigt, riktigt kass på det just nu. Jag skyller på att det är för att jag är kär, jag har helt enkelt inte tid!
Och så skyller jag på att det är för att jag mår så bra, för det gör jag. Helt underbart och fantastiskt bra mår jag. Lallar omkring i min låtsatsvärld och njuter av den ovana känslan av att känna ro i själen.
Jag mår så underbart och fantastiskt jävla bra så det är nästan skrämmande. Det är skrämmande. Men härligt.
Förlåt att jag svor, men jag kände att orden inte riktigt räckte till så jag var helt enkelt tvungen att ta i med ett jävla för att poängtera min känsla.

Var och köpte mig en "ny" bil i måndags. Begagnad men ny för mig. I tisdags morse var jag tvungen att gå och titta på den i fönstret och bara beundra den. Jag är nöjd. Håll nu tummarna att det inte är ett måndagsexemplar så att den inte kommer att göra annat en strula. Den bara måste vara ett fredagsexemplar, minst. Men helst ett lördagsexemplar. Det borde ju vara det bästa, lördagsexemplar, om måndagsexemplar är det sämsta. Lördagar är ju bäst för då kan man sova länge, dra sig en stund till och dricka kaffe i sängen (som man får Oxfilén att gå upp och brygga). Alltså måste ju lördagar vara bäst och därför borde ett "lördagsexemplar" vara det bästa som finns.
Oxfilén är ett lördagsexemplar.
Lyllos mig!

Over and out

onsdag 6 juli 2011

Idag idag men ett annat bad


Min hund är ett blötdjur!

Over and out

Ny energi av gammal vän

Jag börjar nu att bli aningens trött på den här sabla förkylningen och tar och släpar mig iväg till doktorn idag. Jag har ju varit hemma en hel vecka nu från jobbet, det är helt sjukt.
Vi får väl se vad farbror doktorn säger, om det finns något hopp för den här tjejen. Och sedan gör jag som vanligt, jag tänker att det är tur att det bara är en simpel förkylning och att jag snart kommer att vara bra igen.
Jag menar, egentligen, vad sjutton är det att gnälla över?
Inte ett skit.

Igår var jag och träffade en av mina absolut närmaste vänner genom åren som är och hälsar på sin syster här i grannstaden. Vi har varit vänner sedan tonåren men ses inte så ofta, men det gör liksom ingenting. När vi väl ses så är det precis som vanligt, liksom. Jag borde ju varit hemma och tagit hand om min snuva istället men vad fan, som sagt, vi ses så sällan så det var det värt. Massor av energi fick jag i alla fall så det var nyttigt ändå.

Nu ska jag se på lite (o)intelligenta tv-program som tex "Cheaters". Om ni inte har sett det, se det genast och gör som jag be till Gud att det är fake!

Over and out

måndag 4 juli 2011

Ibland har man tur!

Världens bästa mamma ringde och bjöd på mat. Jag tackar och bockar och går dit och blir bortskämd.

Over and out

Sjungande hostare fastnade i pratloop med oxfilé

Förkylningen håller i sig, men är något bättre. Just nu är det hostan som är värst. Annars så lyckades jag med konststycket att bli nockad av jycken igår så jag bet mig illa i tungan. Blodutgutelse och ganska så svårt att äta blev resultatet av det, men det är väl med det som med förkylningen; jag överlever.
Så lätt ska ni inte bli av med mig.

Oxfilén släpade iväg sitt lekamen till jobbet för en stund sedan och jag är inte alls avundsjuk på han. Vi blev uppe på tok för länge igår och såg på The Big 4 på SVT. Inte utan att man var avundsjuk på de människor som hade privilegiet att stå där och njuta av musiken och stämningen. När vi väl kom i sång (jag menar säng men händerna vill hela tiden skriva sång. Är jag sugen på att sjunga? Har fingrarna ett eget liv? Är det ett spöke som skriver? Har jag blivit från vettet? Vem vet, men jag menar säng i alla fall och inte sång) så blev det som vanligt att vi fastnade i pratloopen och talade långt in på natten (och eftersom det redan var långt in på natten när vi lade oss så blev det väldans sent innan vi somnade. Eller ja, jag somnade och somnade, slumrade och hostade gjorde jag i alla fall).
Inte konstigt att den stackarn är trött, Oxfilén menar jag. Jag är trött men jag tänker ju somna om och kurera mig i några timmar till innan jag går upp och lägger mig vid tv och kurerar mig några timmar till.

Så nu, sova (och inte hosta, orkar inte hosta mer nu).

Over and out

lördag 2 juli 2011

Trollieritrolla bort

Tänk ändå vad konstigt det är att när man behöver det som mest så kommer det ett sms och bara gör allting bättre. En del människor har en förmåga att liksom höra av sig precis i rätt tid så att det liksom blir så där bra. Och plötsligt så mår jag bättre igen.
Fast förkylningen kan hon nog tyvärr inte hjälpa mig med, den hänger i.
Jag önskar att jag kunde trolleritrolla bort den jäveln, förkylningen alltså, inte vännen. Henne vill jag gärna ha kvar.

Over and out

fredag 1 juli 2011

Så sket jag i det blå skåpet

Och så har man gjort bort sig igen då...
Det är inte så lätt att få tid till allt och alla.
Antar att jag är en dålig människa för att jag inte hinner med att vara alla till lags.
Men visst, fine, jag kan ju bli bättre på att använda telefonen.
Men jag orkar bara inte vara soptunna just nu.
Jag mår bra och jag orkar inte höra mer just nu.
Inte just nu.
JAG ORKAR INTE!

Over and out

Feberhet eller nykärshet?

Tänk att den här morgondraken faktiskt inte är någon morgondrake längre. Eller är det bara nykärssyndrom? "-God morgon älskling"
kan ju få vem som helst på gott humör redan från start. I alla fall när det kommer från Oxfilén. Då ler jag där jag ligger och halvsover och klockan är på tok för tidigt för en tjej som haft sovmorgon i tre års tid. Men jag ler med hela ansiktet och tänker att jag är lycklig.
Fast vågar man vara det då?
Jag kan, jag vill och jag vågar!

Annars är det mest förkylningen som tar upp tid just nu. Attans vilken sommarsnuva jag åkte på, helt sjukt. Den kom snabbt också, som vinden. Nu är näsan täppt, halsen som taggtråd, ögonen rinner och kroppen brinner av feber (fast det gör den ju ändå av klibbig nykärhet, men i alla fall).
Det dryga med att vara förkyld på sommaren är ju att vem sjutton vill ligga inne och uggla när solen skiner och himlen är blå? Inte jag, inte jag, inte jag. Men jag orkar ändå inget annat, så det är bara att uggla på.

Idag måste jag dock släpa mig upp och följa med Trean på simskoleavslutning för den stränge fadern, till Trean alltså, kunde inte komma och det klart grabben ska ha någon med sig. Så jag får väl lov att dra mig upp ur mina sköna sängkläder och korva på mig några paltor och släpa mig upp till badhuset. Det känns inte så lockande att stå där i den varma och fuktiga luften och febersvettas men vad gör man inte för en underbar unge? Jo, man gör allt, och lite till. Så det känns ändå som en lätt uppoffring och jag har lovat han en glass efteråt och det kan jag väl stå ut med. Glass är bra när man är sjuk, det vet ju alla.

Blivit bjuden på flera kalajs den här helgen som jag gärna hade gått på, men jag varken kan eller orkar. Fast det är tråkigt att tacka nej, speciellt till människor jag genuint tycker mycket om. Fast det kanske är lika bäst att vara hemma, det kan ju sluta med ett brutet ben eller så.
Och brudarna vet att jag vill träffa dem, fast jag är rätt upptagen, rätt ofta nu för tiden. Jag hoppas i alla fall att de vet det. Jo, det gör de! Och de unnar mig att vara glad och må bra. Det är det inte alla som gör. En del försvinner lika fort som limpmackorna i mitt brödskrin när man mår bra. Men å andra sidan är ju inte det min förlust.
Nåja, i alla fall, ha det så kul i helgen och partaja lite från mig med. Men inte så där mycket så att ni bryter nåt ben.

Nu ska jag se om jag hinner somna om en stund innan det är dags för badhuset.

Over and out