måndag 19 april 2010

Fyra bugg och en gammal dumper

Buggutfart.
Körde hem från storstaden i morse och passerade trafikplats Slem, som ju är Salem för er som inte brukar läsa min blogg. Jag har i efterhand räknat ut att det nog står byggutfart men jag tycker buggutfart låter roligare. Roligt är det också att tänka på vad det skulle innebära om det verkligen stod det.
Senario:
Jag kommer körande i tradarn och ser plötsligt hur det kommer buggande par på utfarten och ut på motorvägen. Rätt ut på motorvägen dansar de och hela världen förvandlas till en musikal. Musiken, vajande kjolar och tygskor som fladdrar förbi rutan. Hästsvansar och tuggumidoft.
Ja, ni fattar.
Det skulle varit mycket roligare än en skitig, skäggig gubbe i en gammal dumper.

Vidare på vägen hem så såg jag hela hav av gula, ulliga tussilago. Då tänkte jag på en vän jag hade för tusen år sedan, vi kan kalla henne Gullan. Vi gillade att dansa och sjunga en del och vi hitta på en sång som hette
"Jävla tussilago, jävla tussilull"
Jag tror att det fanns ett original som var någon slags barnvisa som vi sjöng i skolan som vi typ hottade upp med lite tuffare text. Jo, visst släng bara in lite svärord så blir en snustorr barnvisa hipp. I allfall tyckte man kanske det om man var tio år och växte upp på åttiotalet.

Landade hemma hos mamman en sväng idag och hon tog fram saxen och vips så var en dm hår som bortblåst. Eller jag, bort blåst och bort blåst det hamnade väl snarare i dammsugaren. Borta är det i allfall.
Jag kanske vänjer mig framåt jul.

Over and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar