tisdag 25 augusti 2009

Negativt, positivt

Någonting negativt kan vara positivt.
Någonting positivt kan vara negativt.

I bland kan ett positivt besked vara negativt, samma besked kan vara positivt att det är positivt någon annan dag. På samma sätt kan ett negativt besked vara positivt eller så kan det vid ett annat tillfälle vara negativt. Då är det positivt att det är negativt att det är negativt. Eller så kan det vara negativt att det är positivt.

Tänk vad märkligt det är att samma sak kan vara bra eller dåligt beroende på omständigheter. En del saker är ju å andra sidan alltid positivt att det är negativt. Men vissa saker har en förmåga att alltid påverkas av omständigheterna runt om kring oss.
Men vi människor påverkas ju av allt runt om kring oss hela tiden. Saker på jobbet kan få oss att må dåligt hemma. Eller avsaknaden av ett jobb, det kan också få oss att må dåligt.
Hemma relationer som inte är bra kan få oss att må dåligt och inte prestera på jobbet.
Allt har ett samband.
Ekorrhjulet snurrar.

Hur vi än vrider och vänder på det så dyker det alltid upp saker, bra och dåliga som påverkar oss positiv eller negativt. Vi hittar en balans och lever vidare.
Tyvärr finns ju de människor som aldrig hittar en balans, de som kanske inte har någon som kan hjälpa dem att hålla huvudet ovanför ytan. Eller de som har det, men ändå inte orkar stå kvar utan dras med av vågen och hamnar på helt fel strand eller rent av drunknar på vägen.

Min värld snurrar ibland oroväckande fort i ekorrhjulet, men nu finns det en trygg och fast gren där att hugga tag i. Och den tänker jag då aldrig släppa taget om, inte för någonting i världen.

Over and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar