måndag 3 augusti 2009

Pussla



Jag har tänkt.
Jo, det händer att jag gör det. Jag vet, ibland så luktar det lite bränt och ibland så tänker jag inte så långt, men ändå jag har tänkt.
Vad är det jag har roat mina grå med då? Jo, jag har tänkt på det här med att lägga pussel.

Jag har pusslat en del de senaste åren och en del har varit riktigt roliga, trivsamma och bra. Men det har fattats en eller ett par av bitarna. De har legat där ofärdiga på bordet och börjat att samla damm. Efter ett tag har dammlagret blivit tjockare och man blir mer och mer irritetad över att det ligger där. Till slut är man rent uppretad på att det ligger ivägen och man puttar lite på det. Det rasar bort några fler bitar. Det naggas i kanten och till slut en dag så slänger man ner hela klabbet i kartongen och ställer in det i garderoben på en hylla där det eventuellt står ett år till och samlar damm. Sen åker hela kartongen i soporna och det känns bra och dåligt på samma gång.
Man mår bra för att man visste från början att det fattades bitar så då är man glad att man bara gav upp och lät det vara. Man visste ju men pusslade ändå.
Man mår dåligt, antingen för att man vet att man inte borde ha börjat pussla alls eller för att man inte klarade av att stå ut med att det fattades lite bitar.
Men så är det borta och man har chansen att börja lägga ett nytt.
I bland så märker man inte direkt att det fattas bitar, men det går oftast oerhört fort att märka det. I bland så slänger man tillbaka det i kartongen direkt men ibland så pusslar man på ett bra tag för man hoppas att bitarna ska komma fram. Man hoppas att den där biten ska ligga därinne under soffan bland dammråttor och ett ensam och bortglömt popcorn.

Det här pusslet har redan alla bitar på plats. Det ligger på mitt bord, klart, fixt och färdigt. Jag har hittat några fler kartonger som jag ska bygga på pusslet med, som extra bonus. På så vis kommer det att vara länge, länge. Det är det fiffiga med just det här pusslet, det har alla bitar på plats men det finns ändå fler att lägga till.
Kan det bli bättre?

Over and out

3 kommentarer:

  1. har aldrig riktigt tänkt det så..men du har så rätt..pussel är vad det är och jag har alltid varit en skitdålig pusslare!Riktigt trist har det varit,men nu har jag oxå hittat ett kul =)
    Och Erik..ja du..det är ju bedrövligt att man får gifta sig i den åldern!!;=)

    SvaraRadera
  2. Chaffismorsa03 augusti, 2009

    Ha, ha, ja han är ju bara en liten kille. Fast jag får liksom inte ihop det med att våra grabbar typ är äldre och lika gamla som Erik. Det går ju inte... *förvirrad*

    SvaraRadera
  3. Ja då ska jag testa medicinen som du rekommenderade ;)
    Har iaf massa med honung hemma. =)

    Trist att du va sjuk med, man vill ju inte va hemma. Men ibland måste man det.
    Hälsa familjen. Puss

    SvaraRadera