söndag 14 februari 2010

Frusen chaffis väckt av vettskrämd karl, men avslutar dagen med Bowling och dans

Sov jättemycket för lite igår, sov jättemycket för lite idag. Det är inget bra. Fick lite längre rast natten som var då det är lite lugnare natten mellan fredag och lördag. Åh, vad skönt tänkte jag och bullade upp med Ceasarsalladsmörgås och juice. Satt där i godan ro och hade det allmänt gott i den tidiga morgontimman. Kröp ner under täcket och skulle just somna när jag insåg att det började bli väldigt kallt i hytten. Ja, men tjenare, hyttvärmaren fungerade inte. Försökte få igång den femtioelva gånger, gav upp och ställde bilen på tomgång för att inte frysa ihjäl.
Somnar äntligen in och sover som godast när det bultar på hyttdörren.
Panikvaknar med dräggel i hela ansiktet och slänger upp hyttdörren och där står en stackars vettskrämd arbetskamrat från en avdelning i en annan stad. Då minns jag plötsligt att jag lovat lämna över en nyckel till ovan nämnda, för mig helt okända karl. Han ser lite lagom vettskrämd ut och undrar försynt om jag har en nyckel till han.
-Jo, då. Ja, då. Någonstans här. (Letar febrilt efter nyckeln som ligger precis framför mig i hytten.) Den ska vara här. Jo, här är den. (Sliter fram fel nyckel, fipplar med den, tappar den.) Nej, vänta, fel. Här är den! (Får äntligen fatt i rätt nyckel och fepplar över den till den stackar mannen).
Karln måste ju trott att jag är en idiot.
-Eh, jag lämnar in nyckel på lagret sen så kan du sova vidare, flinar han innan han försiktigt stänger dörren om mig.
Somnade om på fem sekunder och vaknade av klockan dryga halvtimman senare. Med drägglet rinnandes ur mungiporna.
Trött som en iller hela vägen hem.

Hämtade upp mina underbara syskonbarn på vägen hem för de ska sova över hos mamman och pappan i natt. (Ja, alltså, de ska ju inte sova över hos sin egen mamman och pappan utan hos min mamman och pappan, alltså deras mormorn och morfarn).
De är för roliga de där små liven och det värmer gott i ett mosterhjärta att krama om dem. (Fast den yngsta får man tvångskrama annars blir man utan).
Var och åt tacos hos mamman och pappan sedan och då blev vi bjudna på
Bovlign och dans (jo, så stod det på lappen, fast s var bakvänt som ett frågetecken utan prick). Vi antog att det var bowling och dans som menades och tågade glatt in på mammans och pappans kontor för att vara med på detta utomordentligt trevliga evenemang.
Vi fick även pengar av post it lappar som vi skulle betala inträde med. För mig kostade det 200 kr, för Speciell vän 1000 kr, för mamman 1600 kr och för pappan 1000 kr. Det framgick inte riktigt varför inträdet var så varierande.
Nåja, iväg till Bowling/dansen, köa lite utanför, betala inträde och sen in och Bowla. Jag tror att jag vann med mina åtta poäng mot de andras en poäng.
Sen var man tvungen att dansa och då fick pappan akut ont i foten och var tvungen att gå hem till köket igen.

Nu sover alla barn gott, både mina och systerysters. Nej, inte Ettan föresten, han spelar dator med kompisen som ska sova över.
Själv ska jag inte sova, jag ska åka och jobba en natt till denna veckan.

Over and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar