måndag 19 oktober 2009

Ungjävel, dra av ett solo på hartsfiolen annars får du inget godis

Vi har fyra eller fem rena barnkanaler på vår tv. När jag var liten hade vi Hacke Hackspätt på God morgon Sverige, Tom och Jerry på Lilla Sport Spegeln och sen så klart Tecknade Pärlor på fredagar lite då och då.
Sen hade vi ju såklart barnprogrammen på ettan och tvåan på vardagarna. På ettan brukade det vara tjeckiska dockfilmer och på tvåan var det Lillstumpa och annat bra av allas vår Staffan Westerberg.
Sommarlov och vinterlov var ju kul för då var det sommarmorgon och jullovsmorgon och det var ju rena rama festen.
Barnen idag kan sitta framför tv hela dagarna och glo. Det brukar vi vuxna kommentera med att på vår tid så satt man minsann inte inne och såg på tv, då byggde vi kojor och lekte ute HELA tiden.
Anledningen till det var ju helt enkelt att det inte fanns något att se på tv hela dagarna. Hade det gjort det så hade vi också suttit framför dumburken från morgon till kväll.
Dessutom hade våra föräldrar tid med oss på ett annat sätt. Och anledningen till att vi var ute och lekte var att våra föräldrar som var hemma med oss inte orkade ha oss inne, tjatandes, Jag har inget att gö´!
Nej, då åkte man ut några timmar så att de skulle hinna andas lite.
Men det låter ju bättre att säga att vi var så duktiga för att vi lekte ute hela tiden.
Men allt var ju bättre förr om man ska tro alla vuxna. Och allt var mycket värre, sämre och svårare.
Nej, jag tycker att det känns som att våra barn har det mycket värre än oss. När jag var liten var det inga tioåringar som bantade, sminkade sig och ville vara vuxna. Vi hade inte tid med det för vi var i skogen och byggde kojor. Faktiskt.

Tvåan var på Halloween fest igår (inte ens det hade vi, då var det Alla helgona helgen och man tände ljus på kyrkogården. Men vi tar den diskussionen lite längre ner på sidan) och de var osams nästan hela festen. Men det verkar de alltid vara. Hon kommer hem från skolan och berättar om slagsmål och bråk var och varannan dag. Tjejerna i den där klassen verkar inte kunna hålla sams en enda dag. Tråkigt men kanske lite typiskt för en klass med väldigt många flickor. Man undrar ju hur det ska bli om några år...

Halloween ja. Amerikaniserat jävla skit kallar jag det. Vad var det för fel på Alla helgona? Då vi gick till kyrkogården och tände ljus och tänkte på våra nära och kära som vandrat vidare. Nu handlar det om konsumtion, konsumtion och åter konsumtion. Det ska handlas dräkter och godis till förbannelse.
Kommer ungjävlarna hit så väljer jag alltid bus och det har aldrig hänt nåt. Inte ett ruttet ägg, inte en hartsfiol, ingenting.
Nej, inte kommer mina ungar att ringa på er dörr och tigga godis det kan jag säga. I allafall inte innan de fyller arton och bestämmer själva.

Nu, vila innan jobbet.

Over and out

3 kommentarer:

  1. Speciell Vän19 oktober, 2009

    jävla bitterfitta ;) ASG P o K

    SvaraRadera
  2. JAg vägrar också fira halloween. Nä, alla helgona var det med middag hemma hos farmor. så det så

    SvaraRadera