torsdag 2 april 2009

Godtrogen tösabit skjuter älg på vift

I dag är det första april.
Min mamma lärde mig när jag var liten att det är fult och ljuga. Sen ljög hon vareviga år på första april. Som den lilla och godtrogna tösabit jag var så köpte jag ju lögnen vareviga år och fick skämmas efteråt.
Vad har då denna lilla anekdot lärt mig? Jo, att man ljuger som fan på första april.

Speciell vän blev inte jätteglad när jag berättade att en gubbe ringt och ville köpa min bil för 50 laxar och jag flinade och sa att jag hade sagt tack, men nej tack.
Jag såg hur hans skinn knottrade sig, det rök lite ur hans näsborrar och han knöt händerna. Jag måste erkänna att jag blev otroligt imponerad av hans sätt att tackla situationen. Han höjde inte ens rösten när han frågade om jag hade kvar nummret, men har var inte glad kan jag säga.
Men han blev glad sedan. När jag berättade att det var ett aprilskämt.

Ett år på första april så satt jag med min kära syster i köket i vår villa mitt i samhället när det plötsligt kom en älg och sprang förbi utanför fönstret.
-Mamma! Det springer en älg härute! Skrek min syster och jag i munnen på varandra varpå vår kära mor säger:
-Ja, naturligtvis barn. April, april.
Det sjuka var ju att det verkligen sprang en älg utanför fönstret. Vem kan tro att det ska hända på den enda dagen på året som det är okej att narras?
Älgen blev tyvärr galen efter att ha sprungit och irrat omkring på diverse fotbollsplaner hela dagen och blev tyvärr skjuten samma eftermiddag.
Sorgligt slut. För älgen. Men stek på bordet till polisens barn som annars skulle fått svälta ända in i maj. Så det blev väl ett lyckligt slut på en sorglig historia. (Det där sista var nog inte riktigt sant. Men vi kallar det ett aprilskämt så är det ju okej.)

Gick ut och försökte att göra lite nytta idag i det vackra vädret. Det blev lite krattat och skottat (Nej, inte snö, men grus) men det var mest för att ha en bra anledning till att vara ute. Annars går man inte gärna ut på vår tomt. Man måste liksom ha en anledning. Det ser för jävla dumt ut annars.
Tomten till det här huset gränsar ju liksom till ett allänt grönområde och diverse fotbollsplaner (som förövrigt är de samma där den stackars saten till älg mötte sitt öde en första april många år tidigare) så man måste liksom låtsas att man har ett ärende när man ska vara ute.
Man kan tillexempel:
Gå ut med soporna
Kratta
Gräva lite i landen (det finns inga land så man får peta lite på måfå i gräset med en spade och låtsasgräva)
Plocka krusbär
Samla tistlar (bra idé, det finns åtta miljoner tistlar, så det funkar bra)
Klippa gräs
Ja, det var några exempel.
Veckans tips.
Köp inte ett hus utan häck, staket, mur, vattengrav eller stängsel.

Nu ska jag dricka ett glas rödvin. Speciell vän är sugen på en slags cola (ni vet den där som han den färgade snubben som inte är så färgad längre och som spelade i ett band på sjuttiotalet med sina fyra syskon och inte har mycket till snok kvar efter diverse operationer gjorde reklam för) och har av någon outgrundlig anledning fått för sig att rött vin och cola kan jämföras. Hallå! Godmorgon! Rött vin är bra för hjärtat. Cola är jävligt farligt, man har ju hört om folk som torskat efter första strängen. Eller vänta, hur fan var det där... Nej det var ju inte riktigt rätt det där.
Skål

Over and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar