lördag 23 april 2011

Lastbilschaffis i bara mässingen (nästan)

Lagret stängde tidigt igår vilket innebar att jag tänkte glatt att då hinner man ju sova några timmar och det passar ju fint eftersom jag ska ha påskkärringar på besök idag.
Lallar iväg, glad i hågen och turen flyter som smör i varm panna. Hoppar i kojen och bemödar mig till och med att dra av mig brallorna och kryper ner under täcket eftersom jag skulle få lov att sova en stund.
Inser snart att jag inte är ett skit trött. Ligger där och glor i taket och irriterar mig på att inte kunna somna. Nåja, efter en timme eller så känner jag att ögonlocken börjar bli tunga och jag dunar in så smått.
En liten, liten stund dunar jag, sedan kommer min kära kollega indundrande på planen var jag har parkerat. Smart som jag är så har jag ställt bilen bakom vagnen för att få skugga och lugn och ro.
På taket, precis ovanför slafen har vi ett kylaggregat sitter för att hålla rätt temperatur i skåpet. Detta var i natt avstäng på min bil då jag inte hade något tempgods på. Om jag har tempgods på brukar jag sätta det på start/stopp vilket innebär att det stängs av när skåpet har rätt temperatur och startar igen när det skiljer ett antal grader från den inställda tempen.
Min arbetskamrat, som för övrigt är mycket trevlig och snäll, parkerar sin vagn en bra bit från min men tänker nog samma tanke som jag, att det verkar trevligt med skugga och lugn och ro så han parkerar precis bakom min bil. Tyvärr så stänger han inte av sitt aggregat.
Ljudet av aggregatet påminner lite om en jävligt speedad dammsugare. Fast väldigt mycket högre.
Fast det hör inte min arbetskamrat, han är nämligen döv (den lyckosten. Eller, ja men just i det här fallet i alla fall).
Hade jag haft ett vapen hade jag nog gjort mig olycklig (nä det hade jag nog inte men glad var jag inte!).
Efter en stund inser jag att det inte går an att ligga där och vara fly förbannad så jag hoppar upp ur slafen, drar från gardinerna och kör bort till andra ändan av planen. I trosorna. Jag hade i alla fall T-shirt på mig. Och strumpor.
Tillbaka i sängen. Ahhhh, äntligen sömn.
Speedad dammsugare. Jag hörde fortfarande det jävla dånet.
Ligger där och irriterar mig en stund till. Sedan sätter jag mig och kör ännu en bit bort. Tillbaka i slafen. Ahhhh, nu så.
Speedad dammsugare.
Blir galen!
Från med gardinerna, upp i stolen och kör till andra ändan av stan.
I trosorna. Har dock strumpor OCH skor denna gång.
Hade kunna blivit lite märkligt om polisen hade stoppat mig. Eller så hade det kunnat bli trevligt värre. Ni vet män i uniform och så där.

Nu är det påsklov!

Over and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar