tisdag 19 januari 2010

Dagens välgärning, ät en ful kyckling

Vaknade nyss efter att ha sovit fem timmar. Hade hoppats på minst sju så jag är lite besviken. Råkade ha en liten springa i persiennen, såg att snön vräker ner.
-Vi ser det snöar, vi ser det snöar, det var väl roligt, hurra!
Nej, det var det inte, inte det minsta. Jag misstänker starkt att den som skrev den sången inte var tradarchaffis.
Nåja, jag får stå ut i natt, sen är jag ledig två nätter igen. Jag måste säga att jag gillar det nya schemat, man är ledig hela tiden känns det som.

Det sitter en tolv veckor gammal kattunge och psykar mig när jag bloggar. Hon verkar tycka att det är oerhört spännande. Hon kanske funderar på en egen blogg, eller en självbiografi:
Att leva i skräckens hus
För det är väl ungefär så hon ser på att leva här. Tänk er själva, det kommer fem dårar och hämtar dig från din mamma och dina syskon. De tar hem dig till ett hus där det bor, inte en stor, svart, läskig hund, utan två. Dessutom finns där en elak, sur katta som helst vill klösa ögonen ur dig. Trevligt.

Satt och tänkte på det här med kött i natt och att man äter djur. Jag älskar kött men egentligen känns det ganska taskigt att äta djur, vad ger oss rätten liksom. Då kom jag att tänka på hur en tonåring jag kände förut resonerade. Hon menade att djur kunde man inte äta för de var så söta. Ja, okej det köper jag. Men så var jag där och hälsade på och då satt hon och åt kycklignkorv varpå jag ifrågasatte det och sa att kycklingar är ju också djur varför äter du dem?
-Jamen de är så fula så de vill dö.
Så kycklingar är det lugnt att äta, de har dödslängtan så det borde ju vara rena rama välgärningen alltså.

Nu tänker jag äta i allafall och det blir inget kött idag, det blir pankakor. Och det är ju att rädda kyllingen redan innan den ens blivit född så det är nog lugnt.

Over and out

Ps. Alla djurrätts aktivister, kom ihåg att det inte var min idé det här med fula kyckligar, jag tycker faktiskt att de är både goda och rätt söta. Så ni behöver inte maila in och skälla på mig. Ds.

4 kommentarer:

  1. Jo dock så söta men så goda.. man vill bara sätta dom i ugnen å doppa dem i chili å god sås.

    Vilken sadist man e!

    SvaraRadera
  2. chaffismorsa19 januari, 2010

    Ha ha jajamensan :)

    SvaraRadera
  3. Kusin på jobbet ;=)19 januari, 2010

    så kattstackaren har vågat sej fram =))

    SvaraRadera
  4. chaffismorsa19 januari, 2010

    Ha ha, ja nu vågar hon komma fram den stackarn :)

    SvaraRadera