söndag 24 januari 2010

Pornografi och prostitution

Nätter ensam i en lastbilshytt får en att fundera på allt möjligt. Och omöjligt också för den delen. Jag sitter där och filosoferar om både det ena och det andra. Jag tänker på mitt liv, vad jag har gjort och inte gjort. Vad jag borde gjort och inte borde gjort. Sen tänker man på alldagliga saker, man tänker på andras liv och sen filosoferar man om livet och levernet i allmänhet.

Här om natten började jag tänka porr och prostitution.
Det här med porr är ju något som upprör en del något fantastiskt mycket. Vissa tycker att det enbart är kvinnoförnedrande och fult. Att alla tjejer i tidningar och filmer är offer och alla som läser och ser på porr är äckel, snuskgubbar och våldtäktsmän.
Andra menar att porr är roligt, spännande eller ett halvlatjo tidsfördriv. En del menar att alla tjejer som är med i tidningar och filmer bara är glada i sex och gillar att visa upp sig.
En del tjejer förlåter aldrig sina killar för att de har en skamfilad tidning under madrassen eller smygporrsurfar på datorn sent en natt när frugan somnat i sina papiljotter.

Själv är jag kluven.
Jag tror att det finns tjejer som är med i tidningar och filmer för att de är stolta över sin kropp, tycker att sex är roligt eller rent av ser det som ett jobb.
Men jag tror också att en del av dem dras in i det utan att vara fullt medvetna om vad de ger sig in på. Att deras pappas arbetskamratater kanske kommer att läsa den där tidningen. Eller ännu värre, pappan själv.
Att tro att det är en bra inkörsport till att bli en skådis eller en kändis. Eller bara för bekräftelsen att få synas, finnas.
Själv skiter jag i om min sambo läser porr. Han får gärna kolla på filmer, läsa tidningar eller vad han vill. Det enda jag begär är att han inte ljuger om det. Lögnen är sveket inte porren i sig. I allfall för mig.
Jag är rätt övertygad om att det är mig han älskar och inte tjejen på bilden i en p-tidning. Jag ser det inte som ett hot.
Ibland kan det till och med vara en möjlighet. En möjlighet att han kan få en ny rolig idé :)

Prostitution är något jag satt och funderade länge på här om natten.
Vad är en prostituerad? Vem är en hora?
Är det hon som är beroende av heroin som går på gatan och plockar upp skumma torkar i bilar och ger dem en avsugning i baksätet?
Ja. Det är vi rätt överens om va?
Men hur är det med hon som lägger ut en vacker bild på sig själv på en hemida och går ut på date med halvchefer som bjusar på rubbet, ger halvchefen en avsugning på ett hotellrum och sen får ett par tusenlappar i Gucciväskan?
Är hon en hora?

Idagens samhälle med dess köphysteri och materialism så är det många, många tjejer som gör just sånt här. Snabba pengar helt enkelt. Ny mobil, ny laptop, ny Gucciväska. För det måste man ju ha! Det fattar ju alla, ju.
Och det gör en ju inte till en hora att man blåser en lättlurad gubbe på ett par tusen. Äh, vad fan, det är ju snabba pengar.
Eller hur är det med det där?
Hora? Inte hora?
Vad tycker du?

Sen ska man inte glömma att det finns kvinnor som köper sex av män också. Och att det finns killar som är offer i porrbranchen. Det finns med all säkerhet offer av båda könen i både porr och prostitutionen.

Sen så klart, det viktigaste av allt! Att vi får bort barnporren.
Det är något som vi borde lägga krutet på, att bli av med det skiten.
Sen kan vi ju alla njuta av den roliga, glada porren istället.

Over and out

1 kommentar:

  1. ..jag tycker nog att om man har sex med någon utan kärlek och gör det för att man "tjänar" något på det för egen vinnings skull liksom..ja då horar man allt..men allt är ju relativt..typ..

    SvaraRadera