fredag 14 januari 2011

Hobbitfoten

Jaha, så var det dagen D då och gipset skulle bort. In till sjukan i morse och fick komma in direkt. Fram med sågen och såga bort det och ut kom ett lurvigt och torrt ben. Torrt som fnöske och lurvigt som en mans ben. Och smalt och eländigt. Men ute ur gipset!
Sköterskan tvättade benet och det var exakt lika underbart som jag hade föreställt mig det.
Klådan som jag sluppit undan under veckorna med gipset kom direkt efter det, som ett brev på posten.
Fick genast banning av sköterskan att jag inte får riva på det och inte raka det eller skrubba på det. Skinnet är så tunt och känsligt nu så det ska bara tvättas försiktigt.
Så det får väl vara lurvigt och mansliknande ett tag helt enkelt. Inte mycket att göra åt. Men ärligt talat, jag hade ingen aning om att det ens kunde bli så här lurvigt!


Väl hemma så hoppade jag in i duschen direkt och det var helt underbart att kunna tvätta sig på benet och känslan av vattenstrålarna mot foten var bättre än alla orgasmer i världen!

Sedan for jag iväg för att vaka, på ett annat sjukhus, hos min fina mormor. Satt med benet nere hela vägen dit och en hel del tid där inne. Sedan hela vägen hem också och det var kanske inte så smart för det blev väldigt blått och väldigt svullet. Efter en stund i den kära gamla, numera väl insuttna, kökssoffan gav sig det värsta av det blåa, i alla fall på benet, och foten fick lite friskare färg även om det är mycket mörkare än den andra.
Noter de fina strumpavtrycken. Hade en lika tight strumpa på hobbit foten. Det var som ingen bra idé. (Det kändes som en bra idé när jag satte på mig den, men sju timmar senare när benet svullnat ordentligt så var det trots allt inte så smart.) Fick klippa av själva resåren på strumpan inne på sjukhuset för benet hade ett strumpavtryck som var jävligt obehagligt. Såg ut som foten skulle ramla av, så smalt var det precis där och så sjukt svullet runt om. Här har det värsta rätat ut sig i alla fall.
 Lite blått kvar sedan själva brottet. Har dock flyttat ner sig ganska långt från att ha suttit vid fotknölen. Notera de vackra mönstren från gipset, randigt och fint.
Hobbitfoten själv från sin bästa sida.

Nu sitter jag en stund i soffa innan jag ska och lägga mig för att se om jag kan sova en liten stund i alla fall. Så får man se om man blir väckt i natt eller hur det blir...

Konstig dag. Sjukt lättad och ändå så tung i hjärtat.

Over and out

3 kommentarer:

  1. Det måste ha vart underbart för dig att kunna GÅ igen. :)
    Får du träna upp den för kunna gå eller får bara köra på nu?
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Chaffismorsa14 januari, 2011

    Gå o gå, jag hankar mig fram med kryckorna. Kommer krävas kryckor ett tag till, men skönt att vara av med gipset i alla fall :)

    SvaraRadera
  3. Grattis till borttagandet av ditt gips oxå ☺
    Visst känns det UNDERBART nunär man e fri från gipset & kan bada ☺
    Här går allt fram i min takt & det e sakta, hoppas det går bra för dig oxå. Ha nu en kalas bra dag & sköt om dig

    SvaraRadera