söndag 31 maj 2009

Bakis 34:åring klippte inte till snobbig gäst på grillfest men däremot klippte hon gräset

Nu är jag tillbaka. Detta har hänt sedan sist jag skrev:
Jag har jobbat
Firat min 34:e födelsedag
Varit på grillfest hos en vän jag träffar på tok för sällan
Busat med flodhästen
Klippt gräs
Varit bakis
Träffat vänner
Gosat med barn
Nojsat med Speciell vän
Ja, det var väl ungefär det.

I kväll är det dags för jobb igen. Vill inte, vill inte, vill inte. Men som vanligt går det ju bra när man väl kommer dit, det är ångesten innan som är värre än att verkligen jobba. Jag måste handla födelsedagspresent till min dotter som fyller på tisdag, har inte ens tänkt på vad hon ska få ännu. Det snurrar i skallen när jag tänker på det. Men jag kommer nog på det när jag ser det. Så brukar det vara.
I går kväll var vi hos en av mina gamla vänner som jag inte ser så ofta. Hon hade inflyttningsfest och Speciell vän och jag tog med oss två av kidsen och flodhästen och for det. Tyvärr så var det inte helt populärt bland alla vuxna att det var två barn som följt med. Värdinnan och värden hade inget emot det och vi hade så klart frågat innan om det gick bra. Men några av de andra gästerna tyckte inte att det passade sig och då blev Speciell vän lite sur och tyckte att vi skulle åka. Och jag höll med, är inte mina barn välkomna så skiter jag i det jag med. Tråkigt dock då jag tycker mycket om min vän och hennes sambo.

Åkte en sväng på stan där innan vi for hem, det var stadsfest och folk överallt. Världens bästa sätt att få kontakt med folk är att bära med sig en boxervalp på armen. Alla slags människor kommer fram och pratar och gosar med han, allt från tuffa tonåringar till gamla pensionärer. Kul.



Nu go vänner ska jag gå ut i det underbara sommarvädret och njuta.

Over and out

måndag 25 maj 2009

Hembrännare fast för mord på tvättmaskin

Snart kommer det att ske ett dödsfall här hemma. Nej, då ingen fara det är ingen levande som ska gå vidare bara min dator som nu lever på övertid. Den låter konstigt, den luktar konstigt och den lever ett eget liv. Den har inte långt kvar, jag vet det. Men vad gör man när man har alla sina bilder ligger på hårddisken på den här burken? Jo, man gör ju vad varenda vettig männsika skulle göra, man bränner alla bilder på skiva. Men nu till problemet. Brännaren fungerar inte i burken. Frustration! Så nu sitter jag här och lägger över alla tusentals bilder med ett USB minne. Det tar en stund... Sen finns ju ett antal filer med musik och andra dokument som ska över också. Det tar tid kan jag säga. Tur att man är sjukskriven i dag med. Fortfarande hängig och känner mig allmänt som en påse med "ni vet vad".

Flodhästen har inte riktigt samma dyngsrytm som Speciell vän och mig. Inte som fjärtlunsen heller. Han är välidgt kvällstrött och väldigt morgonpigg. Men han somnar om utan att man behöver ta ut han så det är inget att tala om. I dag har annars varit lite av en bakåt dag, han har kissat inne fler gånger i dag än han gjort på hela tiden vi har haft han. Men det är ju lite som med små barn, i bland blir det bakslag. Ja, alltså nu menar jag ju inte att man ska ge bakslag till barn eller hundvalpar, jag menade alltså inte bokstavligt talat bakslag utan som ett talesätt.

Hade tänkt mig att jag skulle passa på att tvätta lite idag när jag ändå är hemma och det kan man ju göra i sin egen takt så det tänkte jag att jag kunde orka. Jag blev blåst. Tvättmaskinen gjorde som den brukar göra när jag har tid att tvätta och vädret tillåter det. Det gick sönder. Eller ja, inte själva maskinen utan ett litet filter som sitter under den. Det som händer då är att det rinner ut vatten på hela golvet och all den smutsiga tvätten som inte får plats i korgen är nu inte bara smutsig utan dyngsur också. Trevligt, trevligt.

Nu kollar Speciell vän, ettan och tvåan på buskis. När någon kommer på exakt vad som är roligt med buskis så säg till mig. Eller det räcker med att ni kommer på någonting alls som är roligt med buskis. Jag har aldrig hajat vad som är kul med det. Nej, det är inte min typ av humor. Så nu ska jag surfa lite istället.

Over and out

Lycka

Jag har en underbar karl.
Jag har tre fantastiska ungar.
Jag har två goa hundar, två katter.
Jag har ett hus som jag delar med ovastående.
Jag har föräldrar som alltid ställer upp.
Jag har en go syster och hennes fina familj.
Jag har vänner som jag respekterar och tycker om.
Jag har ett fast jobb och tjänar hyfsat.
Jag har en egen bil.
Alltså, har jag ju Allt. Jag saknar ju inget.
Jag är lycklig för jag har ju allt det här.

Over and out

söndag 24 maj 2009

Dyngförkyld mamma kramar flodhäst och Speciell vän

Ja, men alltså. Jag är fruktansvärt förkyld och jag fullkomligt hatar det!
Nu har jag slösat bort alla mina lediga dagar på att vara sjuk, hur kass är inte det?
Sörplade i mig några bustabletter så att jag orkade haka på Speciell vän till lite vänner i grannstade och en tur till raggarklubben där för en snabbvisit. Hade med oss ett stycken barn, ett stycken fjärtluns och ett stycke valp så det blev bara en kortis. Men det var exakt vad jag orkade med så det blev totalt lagom. Nu sover ett stycke barn, ett stycke fjärtluns och ett stycke valp. Bara ett stycke barn och ett stycke barnskompis som orkar hålla Speciell vän och mig vakna och de åker i säng nu. Jag hör att Speciell vän sitter och gäspar så vi blir nog inte så långrandiga vi heller. Själv orkar jag knappt hålla korpgluggarna öppna jag heller och jag hör att sängen ropar:
-Kom och lägg dig, kom och lägg dig.
Och ja, jag är sugen att bara släppa taget om soffkanten och glida ner för källartrappen och upp i sängen. Men jag ska tvinga mig en liten stund till för att det är sista lediga kvällen.
Men jag vet inte hur jag gör i morgon, mår jag som jag gör nu så blir jag hemma. Går inte att köra tradare när snor och tårar rinner konstant.

Speciell vän och flodhästen har en sak gemensamt. När jag ser på dem så vill jag bara krama dem. Jag får den där känslan i kroppen när jag ser på Speciell vän att jag bara vill krama han. Så blir det när jag ser på flodhästen med. Det kliar i kramtarmen. Ska snart hoppa över till Speciell väns soffa och krama han vare sig han vill bli kramad eller inte. Om jag inte hinner somna innan jag hinner över till den andra soffan, det kan hända att jag inte hinner. Då blir det som sådan där sömnsjuka som en del har. De somnar oväntat lite var som helst. Det vore nog högst opassande om jag hade den sjukdommen, speciellt med tanke på mitt jobb. Då får man hoppas att bilen har autopilot(haha vad rolig man är).

Nu börjar bokstäverna att krypa runt på skärmen, vad tror ni det kan betyda? Att jag är trött? Att jag är snuvig? Att jag har feber? Att bokstäverna i själva verket är små insekter som verkligen kryper runt på skärmen?
Skit samma, sov dags är det.

Over and out

lördag 23 maj 2009

En ängel i en gangsters kropp



Jag behöver väl inte säga att det inte blir så mycket gjort här hemma idag? Fast jag har i allfall snabbröjt av det värsta skiten hemma och nu tillåter jag mig äntligen att vara förkyld och sjuk så in i helvete. Så nu planerar jag att vara sjuk fram till söndag eftermiddag så hinner jag pigga på mig till kvällen då jag ska jobba igen.

Speciell vän hade ställt klockan på åtta i morse för att gå ut med flodhästen. Men flodhästen hade inga som helst planer på att gå ut och kissa då. Han tittade dumt på oss, vände på sig i korgen och somnade om. Så han verkar vara en riktig sjusovare och det passar ju utmärkt i den här familjen. Klockan tio gick jag ner för att hänga upp lite tvätt och då var han på upptäcksfärd i hallen nere i källaren. Så till tio sov den lilla gangstern. Det får han gärna göra varenda dag för mig.
Fjärtlunsen är väl inte helt bekväm med konkurrensen men det funkar riktigt bra faktiskt. Han är inte dum mot han men blir väldigt sotis när vi håller på med flodhästen.

Det är roligt det här med ungar, sen om det är valpar, kattungar eller bäbisar spelar ingen roll. Man får leenden överallt av okända människor, både unga och gamla. Folk ler och många stannar och pratar och frågar. Det är som att det lockar fram något positivt i alla och det gör en glad. Det finns lite hopp för mänskligheten i allafall. Bra det för ibland undrar man ju.

Synd bara att man mår som en stor påse med oslipade skridskor. Allting hade varit lite roligare om man varit pigg som en mört istället. Oslipade grillor = inte bra. Mört = Bra. Måste försöka läsa på om mörtens liv så att jag kan leva som en sådan i morgon och se om det är något roligare än det här.

Goda vänner var här i dag med sjuårig son. Han tittade på flodhästen och sa att han tyckte att han såg ut som Tarzan och att han borde heta det. Nu undrar jag vilken tidning han har läst där Tarzan ser ut som flodhästen. Eller så behöver den pojken ny styrka på sina brillor och det snaraste. Men han måste gilla Tarzan för han ville köpa flodhästen för en miljon kronor.
Tyvärr inte till salu.

Nu ska jag fortsätta med dagens uppgifter, det vill säga;
Ligga på soffa och nysa och snora.

Over and out

fredag 22 maj 2009

Nu är han här!



Nu är han här, flodhästen.
Lycka!
Dessutom kom katten hem som varit borta i två dagar. Henne trodde vi aldrig att vi skulle se igen, vi trodde att hon var överkörd. Men när vi tog den första promenaden med flodhästen och lunsen så ropade jag på henne för hon brukar svara. Och plötsligt så var hon där.
Lycka!

Natten på jobbet blev bra, Speciell vän körde, backade och lossade. Jag hade tråkigt. Båda dyngförkylda, trötta och tjuriga. Men nu är det ledigt tills på söndag.
Skulle hämta flodhästen vid tolvtiden men försov oss rejält. När vi kom hem från jobbet så var väl klockan ungefär sju i morse och då var Speciell vän dålig och när han äntligen hittat sin medicin och la sig i sängen så la jag mig där med för att krama han lite och vips så sov jag med. Problemet var att vi var tvugna att vara i stan före klockan femton för att hinna till det enda helgöppna apoteket i närheten för att få tag i mer medicin till Speciell vän. Vi hann till apoteket och sen for vi och hämtade flodhästen, typ fyra timmar för sent. Pinsamt.
Men nu är han här, denna lilla underbara varelse. Finns det någor som är gulligare än en hundvalp? Som luktar så gott?
Ja, det ska väl vara ny bäbis och kattungar då.
Till och med mamman smälte som blockchoklad i vattenbad när vi svängde förbi på vägen hem för att hämta tvåan som varit där en sväng medan vi hämtade flodis.

Så sammanfattning:
Trött, lycklig, snuvig, glad, hängig.

Over and out

torsdag 21 maj 2009

Kvinnlig lastbilschaffis drog vapen i rusningstrafiken

Sitter i soffan och laddar upp inför sista natten på jobbet för den här veckan. Natten som var rullade på(ha ha) och var faktiskt riktigt rolig om man nu får säga det om jobbet. Körde i huvudstaden och hade lite extra hämtning i morse ute på Ekerö. Vackert är det där ute men inte så lätt att ta sig därifrån i morgonrusningen. En lantis som en annan fattar ju inte hur man orkar sitta i köerna på väg till jobbet vareviga dag. Jag skulle antagligen bli galen efter en vecka. Nej, storstaden är inget för mig, men det är roligt när man inte är där hela tiden. Och det är mycket roligare att köra runt med 25 meter långtradare än med personbil, det inger ju lite mer respekt om man säger så.
Kör huvudstaden i natt också och vet att jag har massor av returer står och väntar vid tre av fem ställen, men det är ju sista natten så vem bryr sig?

I morgon kommer flodhästen hem.
Vi längtar och vi längtar. Fjärtis längtar nog inte så mycket. Troligen inte katterna heller. Apropå katterna så har den lilla skruttan inte kommit hem sedan i går, det känns inte bra. Inte bra alls. Håller tummar och tår att hon dyker upp snart.

Speciell vän låter inte så bra i luftrören och jag känner att jag inte kommer att låta så bra i mina heller om någon dag eller så. Det kliar i halsen, det sticker i luftrören och skinnet gör ont. Jag jobbar ju sista natten så det är ju läge att bli sjuk när man blir ledig. Precis som det ska. Myrphy ni vet.

Jag vet att jag borde laga mat nu. Näringsrik, vettig mat till barnen och oss. Men uppriktigt sagt så jag vill inte och jag orkar inte. Vad säger ni om det? Bra morsa man är. Ungar, pizza idag igen? Kebab någon? Hallå, vem vill ha hamburgaretallrik?
Det jag vill ha är: Stek. Potatis. Brunsås. Ärter. Morötter som kokats super geggiga i stekspadet. Det är vad jag vill ha. Vad tror ni att oddsen är att jag kommer att äta det i kväll?

Insåg i dag att jag haft mitt släpkort exakt tre år idag. Så i tre år har man knegat på som chaffis och ändå är man en gröngörling. Insåg det när jag snackade med en kille idag som kört i 44 år. Då känner man sig verkligen som en nybörjare. 44 år bakom ratten. Inte illa pissat för en trähäst. Eller vad det nu är man säger.
Apropå sådana där uttryck sa min mamma alltid
Jag undrar sa flundra om gädda är fisk
när jag var liten. Ja, vad skulle den annars vara? Inte vet jag.

Nu. Mat. Inte stek dock, tyvärr.

Over and out

onsdag 20 maj 2009

En stor kopp med tjära, tack

I övermorgon kommer flodhästen!
Man får väl passa på att gå runt på golvet och inte trampa i kiss, passa på att sova när man får och passa på att ha det lugnt och skönt för snart är friden slut. Men det ska bli roligt att få hem det lilla kräket.

I natt har jag spelat tetris. Det är alltid lika roligt att komma till lossningsstället och det är ett litet rum där det ska lossas och så står det en femton, tjugo platser med returer där inne. Så har man en femton platser med sig och släpet/bilen är full. Vad har de tänkt sig? Att man lyfter upp pallarna i luften och låter dem sväva där medan man drar på returerna? Jag skrev en lapp till detta ställe i söndags natt att de skulle vara snälla och ringa in till oss och tala om när det är så där mycket returer så att vi kan lossa ett annat ställe först så har mn ju plats på bilen/släpet när man kommer dit. Det var alltså samma visa i söndags på samma ställe. Men vad gör de? Jo, de gör precis samma sak dagen efter. Så jag skrev en lapp och tackade för visad hänsyn och att de var välkomna ner vid fyra snåret och hjälpa till. Trött blir jag, trött.
Kan ju säga det att det var inga snälla ord som kom ur min mun när jag lossade där inatt, de skulle nog ha gjort en gammal sjöbjörn generad.

Jag hade kaffetorsk när jag gjorde fika igår. Äh, man klarar sig väl utan kaffe en natt tänkte jag. Nej. Det gör man inte. I allafall inte jag. Drack det första vid åtta tiden i morse och då ska ni betänka att jag vanligtvis har satt i mig en termos vid det laget. Huvudet kändes som en bikupa när jag äntligen hittade en öppen mack och fick en kopp. För de som vet så smakar inte mackkaffe så där som riktigt hemmakaffe. Men koppen i morse var den godaste på mycket länge. Har köpt kaffe tills i natt.

Speciell vän är sjuk. Snuvig och febrig och hostig och allt det där. Stackre. Det är synd om mig också för jag kommer ju att må sådär jag med om några dagar. Kul att ha något att se fram mot. Eller inte.
Typiskt att han skulle bli sjuk nu när han skulle åka med mig och lära sig. Men så är det ju alltid, man blir alltid sjuk när man inte ska bli sjuk. Varför kan man inte bli sjuk när man inte har något speciellt? Nejdå, alltid när man börjar nytt jobb, ska resa bort, ska föda barn, osv. Murphys lag, ni vet.

Ni kvinnor talar om att föda barn. Ni har ingen aning om hur det är när en kille är riktigt förkyld.

Over and out

tisdag 19 maj 2009

Träsmak

Har inte haft tid att blogga, mycket jobb just nu. Känns som att man inte gör så mycket mer än att sova, äta och jobba.
Längtade efter systeryster och hennes familj i helgen så vi våldgästade mamman och pappan hela högen i lördagskväll. Grillat, kall öl och goa syskonbarn. Mys.

I natt har jag suttit på passagerarstolen igen. Hur en natt kan vara så lång som den är när man sitter där är obegripligt. Det är fortfarande lika långt att åka, men det känns som att det är hundra gånger längre för att man inte har ett skit att göra när man inte kör. Man tycker inte att man gör så mycket när man kör men det gör man ju uppenbarligen. Dessutom så känns sätet som att sitta på en trasig pinnstol och då känns det ju inte direkt bättre.
Men det är skönt också, på sätt och vis. Ja, inte att sitta på den trasiga pinnstolen men att slippa köra hela natten.

Vad händer annars i mitt liv då? Inte mycket kan jag säga. Jag skulle behöva städa, klippa mig, banta, gräva i trädgården, måla om i några rum, tvätta fönster, köpa nya gardiner, städa bilen, lägga en plattgång. Bland annat. Men det får bli en annan dag. I dag tänker jag inte göra ett skit fram tills att det är dags att åka till jobbet igen. Jo, dricka kaffe. Det är ungefär vad jag orkar.

Jag hatar reklam. Radioreklam, tidningsreklam och tvreklam. Förbjud skiten.

Nu. Kaffe, speciell vän och Family Guy.

Over and out

lördag 16 maj 2009

Familjen nåldyna bor i hålan som Gud glömde

Trean har åkt till sin far igen. Varför går två veckor så fort för? Fast det är ju tur att det går fort för då kommer han ju snart hem igen. Det kunde ju vara så att det gick jättefort när han är hos pappa och jättesakta när han är hos mig. Gud, fixar du det?

I dag är det väder! Det var ett tag sedan, det känns som att det har regnat och/eller blåst konstant den sista tiden. Men vad hjälper det att det är fint vädet, jag är ju inne ändå. Varför? Jo, för att jag är ensam hemma och då blir jag handlingsförlamad. Jag är ju typ aldrig ensam så när jag väl är det så blir det så här. Jag sitter som ett miffo och tar mig inte för ett skit. Men det är ju på sätt och vis skönt det med, vila kallas det.
Vila kan jag behöva, somande vid halv ett, upp vid fem och ska jobba i natt med. I natt ska Speciell vän med och köra så jag kan ligga i kojen och slagga hela natten. Nejdå, det kan jag ju inte, jag måste ju vara med och kolla så att det går rätt till. Mitt ansvar, kallas det. Speciell vän ska jobba hos oss i sommmar så han ska med och köra och backa. Och lossa ska han få göra i natt. Jag ska stå bredvid och kolla på tänkte jag. Troligen kommer jag att dö av tristess men det kan inte hjälpas. Någon som har nåt bra tips på iq befriat tidsfördriv som man kan göra ståendes inne på ett lager så feel free att tipsa mig.

Fick ett mail idag av en kär vän nere i landet där jag bodde innan jag flyttade till den här hålan, bortglömd av Gud. Henne saknar jag mycket så det var roligt att höra hur det var med henne och familjen. Är sugen på att åka ner till dem och hälsa på men det funkar ju inte riktigt nu. För från och med nästa vecka ska vi ju vara familjen nåldyna. Då kommer den lilla flodhästen hem. Sen kommer vi att vara allmänt punkterade hela familjen. Han har tänder som en gädda och har är inte rädd att använda dem.
Vi hade med oss Fjärtlunsen dit i går för att de skulle få träffas innan den lille kommer hem. Fjärtis var glad mot den lille och nosade och dräglade så att flodis höll på att drunkna. Flodis kröp upp i mitt knä och darrade som ett asplöv, den lille stackaren. Men det kändes ändå bra att Fjärtis verkade positiv mot den lille och att han sökte skydd hos mig. Bådar gott, båda delarna.

Leffe leker bulldozer på tankbottnen. Jag är trött. Fjärtis sover. Speciell vän är och metar. Han sa att om han fick en gädda skulle jag få rensa den. Tack sa jag. Verkligen snällt.

Nu. Laga mat. Guuuuud vad roligt. Eller inte.

Over and out

fredag 15 maj 2009

Gå ner i vikt, ät en katt

Olle på bro slakta e ko
ko ´a va fet
slakta en get
geten hade ungar
slakta gås ungar
ungarna var gröna
slakta en höna
hö´na va svart
slakta en katt
katten var grå
men ja åt opp han ändå

Sådant här lärde pappan mig när jag var liten.
Det kallar jag pedagogik.

Over and out

torsdag 14 maj 2009

Jag; En mammaflickvänkompissysterdotterdotterdotter

Hur är det möjligt att det är så skönt att vara ledig?
Man borde vara ledig oftare. Fast inte få mindre pengar.
Det vore det ultimata.
I bland känns det som att man inte hinner med att vara
mamma
flickvän
kompis
syster
dotter
dotterdotter
Och sen allt annat man ska hinna med.
Jag känner det som att jag skulle vilja göra som killen i reklamen som gör en klon av sig själv och skickar till jobbet. Sen åker han och spelar golf, det skulle inte jag göra. Då skulle jag umgås med mina barn, min Speciell vän, mina föräldrar, mina vänner, min syster och hennes familj och mina far och morföräldrar.

Dåligt samvete är en dålig sak som biter en i häcken mest var dag. Men sen tänker jag att om jag gör allt det där som får mig att få dåligt samvete så slipper jag ju dåligt samvete. Men jag orkar inte. Orken tar slut just när jag ska klippa gräs, ringa en vän, laga mat, städa, tvätta bilen, åka till min syrra. Då orkar jag inte. Vaknar i bland med hur mycket energi som helst. Det splitter i kroppen av längtan att göra saker. Men sen blir det som att släppa en uppblåst ballong Det bara pyser ur mig och jag sitter här istället. Men datorn i knät och slösar bort mitt liv med att blogga, läsa bloggar, maila och sitta på facebook. Till vilken nytta?

Resten av familjen är och fiskar. Så det blir väl snorjärs eller mört till middag. Bäst att laga något fort så jag slipper det.

Over and out

tisdag 12 maj 2009

Här går jag i parken, med min tjocka mage

Eller, nej det gör jag inte. Men jag ligger i soffan med min tjocka mage. Slötittar lite på tv och vilar en trött hjärna och en trött kropp.
Här om dagen när jag hade ont i huvudet sa min vän att det var positivt för då visste jag att det fanns något i det. Jag är inte så säker, det är kanske fantomsmärtor.

Är fantomen en superhjälte? Har han några övernaturliga krafter? Nej, eller är han typ jättestark? Är han superhjältestark eller bara jättestark utan att ha superkrafter?
Superman är ju typ superhjältarnas superhjälte. Han kan flyga och han är superduper stark. Sen har han ju röntgensyn och så. Det måste vara praktiskt.
Spiderman har ju lite halvt med superkrafter. Han har ju spindelsinnet och så. Han är väl också jättestark va? Men han har ju lite hjälpmedel och kan ju inte direkt flyga.
Så kommer vi till Batman, eller Läderlappen som han hette när jag var liten. Han har väl ingening? Ja, alltså inga superhjälte krafter alls. Då måste det betyda att han antingen är den sämsta eller den bästa av superhjältarna. För om han typ är en superhjälte utan superkrafter känns ju det jävligt lamt, men samtidigt coolt att vara superhjälte fast man bara är en vanlig kille.
Jag tror föresten inte att Fantomen räknas som superhero. Fast hans hund heter ju Hero. Det kanske gillas lite då.

Allt var mer svensk när man var liten, har ni tänkt på det?
Då hette superhjältarna Läderlappen, Stålmannen, Spindelmannen. Godis hette Raider, Dajm med j och inte i. Keps hette skärmössa och en frisbee hette flopp.
Nu är vi ju lika amerikaniserade som alla andra länder i världen.
Jag gillar det inte.
Jag vill ha tillbaka floppen och Läderlappen.

Over and out

måndag 11 maj 2009

Junki utan något att säga

Har varit ledig hela helgen. Men ändå inte.
Det har gått i ett kan man säga. I ett ända tills för ungefär en timme sedan då jag ätnligen satte mig ner i soffan och läste en serietidning. Ja, jag erkänner att jag är en serietidnings junki. Jag älskar seritidningar. Fast jag är trebarnmorsa och snart trettiofyra år. Förut skämdes jag när jag köpte serietidningar, men det har jag slutat med nu. Nu skyller jag på att de är till kidsen. Praktiskt va?

I dag när jag tog en promenad med Fjärtlunsen såg jag ett märkligt tingest på byn. Det var blått, av tyg med lite metallpinnar som stack ut lite här och var. Det kan ha blåst runt lite i vinden, kanske ungefär från var SEB låg en gång i tiden.
Innan det dog kan det ha varit ett paraply... Jag undrar hur det hamnade där?

Tvåan hade match idag. Tyvärr regnade det, blåste och de förlorade.

Nej. Jag har inget att skriva om idag. Jag lägger ner.

Over and out

fredag 8 maj 2009

Helknasig kavring går bärsärk på planeten Xervox

Skjutsat barn till skolan. Gick ut med Fjärtlunsen. När jag gick där i det, faktiskt vackra vädret, så kom en gubbe med en hund. En vit, liten sådan där lurvig sak som ser exakt ut som en golvmopp. Det enda som fattas är själva skaftet. Varje gång jag ser en sådan hund så tänker jag på hur det skulle vara att verkligen torka golvet med en av de där små gynnarna. Skulle det fungera? Hur tänkte Gud när han tillverkade de där? Tänkte han mopp?
Ännu ett av naturens mysterium.

När det gäller naturens mysterium så finns ju ett och annat sådant. Som varför katter landar på alla fyra och inte på rygg. En av våra katter var inte med på den lektionen för katter som ska bli födda in i världen. Hon var nog hemma med tandvärk den dagen.
Mackor ska landa med smöret nedåt. Hur tänkte Gud där? Hade det inte varit mer praktiskt om de landat med smöret uppåt? Eller är det ännu en sådan där sak som ska få oss att verkligen bryta ihop? Har haft en skitdag på jobbet, mannen lämnar en, barnen sitter inne för rån, mitt hus brann upp och sen, sen ska jag ta en macka, tappar den och den landar på smöret i gruset. DÅ! Det är då jag bryter ihop, köper ett maskingun och dödar hela stan.
Murphys lag, eller lagen om allts jävlighet som den också kallas. Emellanåt så känner jag mig rätt bekant med den. Men ändå inte, det finns alltid, alltid folk som har det fan så mycket värre. Vad är det som gör att vissa människor alltid råkar ut för saker och andra aldrig gör det? Är det karma från tidigare liv? Eller är det Gud som lajjar lite för att roa sig själv?
Där har vi det där med räkmacka eller hårdmacka.
En del människor föds in i denna världen, får allt servat i handen. Hela livet! Det är inte bara det att de är bortskämda brats utan de har tur hela jävla tiden också.
Sen har vi de som föds, är losers redan från början, har otur hela livet och dör som losers.
Jag antar att jag är som vanligt, lite lagom, varken eller. Man är ju definitivt ingen räka men man är ju inte direkt någon smula heller. Jag ser mig själv mer som en kavring. Inte vacker men god med de rätta tillbehören.

Är det här med årstiderna också en nyck av Gud? Ger han oss en liten stund av sommar för att reta oss? Han satt vid ritbordet och tänkte att jag ger dem skitväder nästan hela året och sen, BLAM, dit med värme, sol och glada dagar. Sen back to the shit liksom. Regn, rusk, blåst, snö, blask, slask. Ja, det kan ha varit så. Det kan det faktiskt.
Fast nu ska jag sluta hacka på Gud, han gav oss faktiskt prästkragar, sommarsmutsiga barn, jordgubbar och solnedgångar också.
Så summa summarum blir trots allt att jag gillar Gud ändå.

Ettan frågade mig i morse hur de kunde vara så dumma förr att de trodde att jorden var platt. Ja, bra fråga. Jag undrar vad de kommer att upptäck i framtiden som gör att de kommer att säga att vi var jubelidioter. Vad som kommer att ändra hela vår värdsbild och visa att vi inte var så smarta som vi tror.
Ett alternativ kan ju vara att vi bara är ett dumt skämt, eller varför inte ett axpriment av utomjordingar. Hela vår värd kanske är ett experiment på ett jävligt stort microskop. Vi tror att vi är världsherrar och vet allt som universum och sen visar det sig att vi bor på ett labb på planeten Xervox. Snopet. Jävligt snopet.

Over and out

Tjock lastbilschaffis skaffar hårig bäbis med skäggapa

Nu är jag ledig i hela tre dagar. Tre dagar känns som en hel semmester just nu. Tre dagar känns som ett helt sommarlov just nu. Tre dagar känns helt jävla underbart efter den här tunga veckan.
Har inte gjort många knop idag förutom att jag tog en runda på övervåningen med snabeldraken. Annars har det varit lugna gatan hela dagen.

Kusins som fick bäbis ringde idag. Åh, vad jag är avis på henne. Faktiskt.
Fast inte på avslag, vaknätter och bajsiga blöjor.
Men på lukten av nyfödd bäbis, på undret att få äran att bli förälder, på den nya lilla livet som kommer från en själv och personen man älskar.
Hon lät pigg och glad och allt var bra med hela familjen. Jag säger som Ettan, jag ser fram mot att få träffa henne.

I morgon ska vi åka och hälsa på den lilla flodhästen. Då är det bara två veckor kvar till vi ska hämta hem den lille gynnaren. Då blir det lite som att vi får en bäbis. Fast lite hårigare.

Speciell vän var med och backade lite i natt med lastbilen. Det gick som lysande och han skötte sig bra. Egentligen är det ju han som har lärt mig att backa med släp från början. När vi bara var ytligt bekanta och träffades på fester i bland så höll jag på att övningsköra med släp och vi talade om det vid något tillfälle. Jag sa att jag tyckte det var lurigt och han förklarade att det var så lätt så, gör bara så här... Och vid nästa tillfälle vi sågs så hade jag fått kortet. Efter det brukar han skoja(?) om att jag är skyldig han en årslön.
Glöm det, säger jag.

Jag vill göra någonting åt mig själv känner jag. Jag är för tjock, jag har inte klippt mig på ett halvår och känner mig mest blek och finnig. Det känns inget bra alls. Men den enda som kan göra någonting åt det är jag själv och jag håller på att ladda för det. Det kommer.
Men nu. Nu ska jag bara gosa med Speciell vän i soffan och njuta av att vara ledig.

Over and out

torsdag 7 maj 2009

Känner ni John Blund? Han sov nära mig i morse

Det straffar sig sannerligen att inte sova i några dagar. Skulle lossa sista stället klockan sju i morse, lade mig att sova klockan sex. Klockan nio ringde min chef och frågade var jag var. Då hade jag försovit mig med två timmar!
Pinsamt.
De var inte så glada på mig när jag dök upp klockan kvart över nio istället för klockan sju. Men man är ju inte mer än mänsklig, trots allt så är man ingen robot.
Chefen ringde lite senare och frågade om jag var utvilad. Ha ha, jättekul liksom. Men det är ju bra, då var ju inte han alltför arg i allafall.
Hoppade i bingen sen när jag kom hem och sov som en stock till långt in på kvällen. Så i natt hoppas jag på att vara utvilad i allfall.

Skumbergs väder ute. Det regnar och solen skiner. Svensk sommar tror jag det kallas.

I helgen blir det till att köra grejer. Vi ska tömma Speciell väns dyra förråd, gärna för mig. Vad ska vi med det till?

Fjärtlunsen ligger som en 43 kg stor limpa på golvet. Jag såg att han blängde surt på mig förut. Han tycker nog att jag ska gå ut med han. Jag vill inte, det regnar. Men antar att det blir som han vill i allafall. Men först ska jag läsa alla andra bloggar och se vad som har hänt i andra bloggares liv idag.

Over and out

tisdag 5 maj 2009

Gröthjärna tankar

Jag kan inte sova. Jag är trött men jag kan inte sova. Hur kommer det sig? Borde man inte bara somna när man är trött?
Jag ligger där i sängen tills det värker i kroppen och jag bara längtar bort. Ryggen gör ont, axlarna är som fiolsträngar, det kryper i benen. Kroppen vill upp, upp, upp.
Hjärnan är som havregrynsgröt. Degig, trött och luddig.
Hjärnan vill sova, kroppen vill upp och hoppa.

Tänker ibland på vad man egentligen gör med sig själv när man jobbar som jag gör. Jag trivs med att jobba natt, jag är ju som piggast då. Synd bara att min kropp inte fattar att den inte kan vara pigg både på natten och på dagen.
Vissa veckor när jag jobbar natten så sover jag som en klubbad säl i hur många timmar som helt. Vissa veckor är som nu, jag är vaken hela tiden.

Jag är stolt över mina barn. Ettan sken upp som en sol när jag sa att han fått en liten syssling till. Sen utbrast han glatt:
-Jag ser fram mot att få träffa henne.
Härligt med tonåringar. De är lika underbart goa som fruktansvärt jobbiga. Fast just Ettan är inte speciellt jobbig, i allafall inte ännu. (ta i trä) Men det kommer kanske.

Appropå Ettan och Tvåan så ringde deras far inte ens på Ettans trettonårsdag. Jävla, jävla skitapa. Jag både ville och inte ville att han skulle ringa. Ville för Ettans skull, ville inte för bådas skull. För hade han ringt så hade han garanterat inte gjort det när Tvåan fyllt och hur skulle det känt i henne?
På ett sätt är det enklare om han inte hör av sig. Då gör det konstant lite ont i dem. Hör han av sig så hoppas de, sen krachar de desto hårdare sen när han skiter i dem igen. Men nu har han ju inte hört av sig på så länge så nu hoppas de väl inte ens längre.
Jag vet inte hur det känns. Jag har en underbar pappa som alltid ställt upp på alla sätt och vis. Jag kan inte känna hur det känns, vet inte. Men jag ser ju hur ont det gör i dem och då gör det ont i mig.
Den dumme fan fattar nog inte ens vad det är han gör mot dem.
Men jag hoppas att han en dag gör det. När det redan är för sent.
Och jag hoppas att det gör jävligt ont den dagen. Ont i honom.

Paddan Sigge ligger på stenen och ser uppgiven ut. Fråga mig inte hur jag kan se att en sköldpadda är uppgiven, men det är just så han ser ut.
-Hallå! Släpp ut mig. Jag orkar inte mer, jag vill ut!
Deprimeranade är vad det är att se han. Jag får ge han lite mat och se om det är det som är problemet.
Apporopå mat och husdjur så har katterna inte fått mat sedan i går. Den lilla gapiga saken är inne på djurkliniken nu och sen blir det förhoppningsvis slut på det eviga gapandet. Därför fick hon inte äta sedan i går kväll, vilket innebär att inga andra djur heller fick det. Hon skulle säkert ha dykt i akvariet och ätit Leffe och Sigges mat om det varit så.
Det kommer att bli skönt att äntligen kunna släppa ut henne och slippa passa på henne i dörren hela tiden. Kan man kanske köpa nya gardiner också för dem har hon i princip slaktat i sina försök att ta sig ut genom altandörren.
Snart kommer Speciell vän hem med henne och då kommer hon väl att vara skapligt vinglig på benen resten av dagen. Men om några dagar så kan vi äntligen låta henne vara ute. Och vi kan äntligen få lite lugn och ro här hemma igen.

Dags att försöka antingen sova eller få något gjort.

Over and out

Det blev en bäbis!



Grattis kusin, kusinsman och kusinbarn till en till liten tjej som helt säkert kommer att bli lika go som storasyster sin.

Over and out

Hundvalpar passar inte i bäbiskläder, så hoppas det blir en bäbis


Det här är faktiskt ingen flodhäst, det är en boxer. Nu är det inte så länge kvar tills han kommer, den underbara lilla gynnaren. Jobbigt kommer det att bli, men kul på samma gång.
Vi får väl se hur många dagar det tar innan barnen är trött på att få sina skor uppätna, sina sängar fulla med valpkiss och sina läxor uppkäkade. Fast det klart, den där sista detaljen är ju en gammal hederlig klassiker så just den kanske inte är någon nackdel.

Sitter och kolla på barnprogram med några av barnen. Alltså, är det jag, eller har det hänt något med barnprogramen sedan en annan var liten? Vi fick minsann kolla på tjeckiska skuggfilmer och Staffan Westerberg. Minns ni de tjeckiska skuggfilmerna? Vilket skit, rent ut sagt. Tur att de slipper det nu för tiden. Fast det klart, det fanns mycket bra på den tiden med, som tillexempel Från A till Ö och Fablernas värld. Men det är bara jag som minns Fnas. Det handlade om fickludd som bodde i en pojkes byxor (nu kom jag att tänka på Pojken med guldbyxorna, det var superbra) och var gjort av ståltråd och gasbinda. Helt sjukt. Men som sagt, ingen minns det utom jag, så det var kanske i min fantasi det fanns. Nej, jag vet att programet fanns, jag vet det! Jag vägrar acceptera att det skulle vara min sjuka hjärna som hittat på det.
Mina kids gillar Svamp Bob Fyrkant. Det gör jag med. Det är härligt urspejsat på ett lagom knäppt sätt.

I natt ska jag till den kungliga huvudstaden och jobba. Det betyder att man har pistol i vänster byxficka, tårgas i höger byxficka, ett hagelgevär under armen, en handgranat i sidfickan och en stor kniv i handen. Nej, då så farligt är det inte. Men i bland är det lite läskigt, så helt obeväpnad vill man inte vara även om man inte bär med sig en sån arsenal. Jag önskar jag orkade lyfta in fjärtlunsen i bilen då hade jag haft världens bästa skydd. Men han är lite för tung. Jag får ta med mig flodhästen sen. Men det lär ju dröja innan han är så värst skräckinjagande. Men det klart, med det där gapet kan han ju svälja vem som helst i ett enda nafs.

Läste på kusins blogg att min andra kusin har åkt in till förlossningen. Spännnade! Här hemma håller vi alla både tummar och tår och ser fram mot att se om det blir en kill eller tjej syssling denna gången. Inte för att det spelar någon roll, huvudsaken att det blir en syssling och inte en hundvalp. Det blir så svårt att hitta några kläder som passar då.

Nu är det vila ögonen och soffläge en stund innan det är dags igen att fara till arbete och elände. Ska tvångspussas med Speciell vän också tänkte jag. Om jag lyckas slita honom från dataspelet en stund.

Over and out

måndag 4 maj 2009

Mina skor passar som handen i handsken

Jag ska ju sova nu egentligen. Ska snart göra det också, tänkte bara ta en snabb uppdatering så att ni inte tror att jag har kolatvippen.

Jag gjorde allt det där jag skulle i lördags.
Jag klippte gräs.
Jag tvättade en miljon tvättmaskiner.
Jag städade hela huset.
Fast nej, nu kom jag på att jag inte tvättade fönstren på altanen, skit.
Fick sjukt mycket gjort, skönt.

Sen var vi på fyrtioårskalas och det var skitkul. God mat, goa människor och åka hem tidigt. Precis som det ska vara. Jag visste ju att det var dags att jobba på söndagen så det blev till att dricka vatten den sista timman och tänka sig, det funkar precis lika bra som öl. :)

Speciell vän har haft ont i nacken i typ en vecka. Stackars, stackars. Om jag orkade skulle jag ta och gå in och massera han lite innan jag somnar, men det idds jag inte. Nu är jag trött. Trött så det svider i ögonen, ryggen värker, hjärnan känns grummlig. *gäsp*

Satt och tänkte på i natt hur bra Speciell vän är för mig. Jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv som jag gör nu. Det händer saker runt oss som är jobbiga men det skiter jag i. Skiter i det för att jag vet att jag inte är ensam. Vet att jag inte behöver lösa allt själv, vet att jag har en axel att luta mig mot.
Jag har dessutom aldrig kännt ett sådant behov av en annan människa i hela mitt liv(förutom de tre små dvärgarna som bor här under taket med oss). Det är inte ett behov som i jag behöver det för ekonomin, för att jag inte kan vara ensam eller något annat. Bara ett behov för att han fattas mig alltid när han inte är på samma plats som jag. Ett behov som i att jag vill vara med han hela tiden. Och jag menar hela tiden.
Vet ni vad det bästa av allt är?
Speciell vän känner exakt likadant.
Som att äntligen hitta ett par skor som inte klämmer i tårna,
som att hitta den perfekta färgen på gardiner till soffan,
som att hitta den där borttappade handsken,
som att hitta sitt livs kärlek.
Jag älskar dig

Over and out

lördag 2 maj 2009

Mycket att göra, ingen att skicka

Nyvaken.
Det kliar lite i ena ögat. Smakar sov i munnen. Ena benet gör lite ont.
Kaffe.
Ute skiner solen för fullt och jag vet att jag borde klippa gräs idag. Sen borde jag göra någonting åt poolen för snart är det badsäsong. Sen borde jag tvätta så där en fyrtiofem maskiner tvätt. Sängkläder, arbetskläder, fotbollsstrumpor. Jag borde tvätta fönster på altanen.
Tanken idag är att vi ska köra grejer från Speciell väns dyra föråd. Fast orkar man det? Men jag vet att det borde, måste göras.

I går var vi och hälsade på valpen igen. Han hade vuxit helt sjukt mycket på bara en vecka. Han och hans fyra brorsor och syster var ute och skuttade i gräset. Ropade man på honom så kom han springandes och snubblade runt bland grästuvor och maskrosor. Vi fler än ett tillfälle snubblade han på sina egna tassar och körde sin trubbiga nos rakt i backen. Då smälter man. Man smälter i hjärtat och blir varm och glad.

På kvällen var vi hos Angie och hennes familj och grillade. Speciell vän fick se sin gamla pärla som nu börjar arta sig till en finfin sak.
Tack för igår hela familjen, det var mycket trevligt :)

I kväll ska vi på rajtantajtan. Som vanligt känner vi oss sådär taggade, men jag misstänker att det blir roligt bara vi kommer iväg.

Men nu ska jag ta mig i kragen och gå ut och se om jag har nån soppa i gräsklipparn och dra ett varv över mattan.

Over and out

fredag 1 maj 2009


Nu är det färdigjobbat för den här veckan och det känns underbart skönt. Hade en riktigt jobbig skitdag på jobbet och ville mest bara skjuta mig själv. Allt som kan strula strulade och sen strulade det lite till. Sen iväg som bara sjutton och sen gick det sönder ett antal mjölkpacket i skåpet på bilen och för de som inte vet det så blir det mycket mjölk att ta reda på. Det kändes inte som ett alternativ att lämna det där tills på söndag heller så det blev någon timmes övertid idag. Om jag hade lämnat det där så hade det nog inte luktat varken rulltårta eller jasmin på söndag när jag ska ha bilen igen.

Fick lite hopp för mänskligheten igår då en arbetskamrat dök upp vid ett lossningsställe och bara kollade läget när han åkte förbi. Då kom en annan kille i en bil och stannde och frågade om allt var som det skulle så att jag inte hade några problem. Känns ju bra att det finns folk som faktiskt bryr sig och inte bara åker förbi när de undrar om det är några problem. Tack för det okända kille. Nu var det ju som det skulle, men tänk om det inte varit det?

Var och kollade på majbrasan här i byhåla ikväll.(Borde det inte heta aprilbrasa då det faktiskt är i april man eldar och inte i maj. Varför firar man valborg egentligen? Någon som vet?) Inte så mycket att se. Innan det var vi till mamman och pappan och grillade lite och drack några öl. Precis lagom när man har jobbat, man orkar inte så mycket mer än så. Jösses, vad tråkiga vi har blivit. Men det gör inget, jag trivs med att vara tråkig. Men vad elakt det där lät, jag menar inte att det är tråkigt att vara hos mamman och pappan, bara det att vi inte är ute och kalasar på helgerna.

I morgon ska vi hem till Angie och kolla in Speciell väns gamla trike som hon har köpt och ska börna runt på i sommar. Ska lämna lite ljus till henne också och så lovade hon oss lite fika med. Trevligt.
Annars blir det nog att åka till det dyra förådet och plocka lite saker och sen ska vi hälsa på vår nya familjemedlem också. Och sen framför allt, i morgon kommer trean hem. Underbara trean och sen är vi fulltaliga igen.

Just nu njuter jag av att vara ledig och det krävs inte så mycket för att göra mig lycklig just nu. Lugn. Ro. En bok. Tack det räcker. Fast det klart, det skadar inte med en Speciell vän och lite snart sovande barn heller.

Over and out