tisdag 12 maj 2009

Här går jag i parken, med min tjocka mage

Eller, nej det gör jag inte. Men jag ligger i soffan med min tjocka mage. Slötittar lite på tv och vilar en trött hjärna och en trött kropp.
Här om dagen när jag hade ont i huvudet sa min vän att det var positivt för då visste jag att det fanns något i det. Jag är inte så säker, det är kanske fantomsmärtor.

Är fantomen en superhjälte? Har han några övernaturliga krafter? Nej, eller är han typ jättestark? Är han superhjältestark eller bara jättestark utan att ha superkrafter?
Superman är ju typ superhjältarnas superhjälte. Han kan flyga och han är superduper stark. Sen har han ju röntgensyn och så. Det måste vara praktiskt.
Spiderman har ju lite halvt med superkrafter. Han har ju spindelsinnet och så. Han är väl också jättestark va? Men han har ju lite hjälpmedel och kan ju inte direkt flyga.
Så kommer vi till Batman, eller Läderlappen som han hette när jag var liten. Han har väl ingening? Ja, alltså inga superhjälte krafter alls. Då måste det betyda att han antingen är den sämsta eller den bästa av superhjältarna. För om han typ är en superhjälte utan superkrafter känns ju det jävligt lamt, men samtidigt coolt att vara superhjälte fast man bara är en vanlig kille.
Jag tror föresten inte att Fantomen räknas som superhero. Fast hans hund heter ju Hero. Det kanske gillas lite då.

Allt var mer svensk när man var liten, har ni tänkt på det?
Då hette superhjältarna Läderlappen, Stålmannen, Spindelmannen. Godis hette Raider, Dajm med j och inte i. Keps hette skärmössa och en frisbee hette flopp.
Nu är vi ju lika amerikaniserade som alla andra länder i världen.
Jag gillar det inte.
Jag vill ha tillbaka floppen och Läderlappen.

Over and out

1 kommentar:

  1. mm håller med dig gillar inte heller att vi här i vårt land har ändrats för alla andra gör det. Go Läderlappen go!!

    SvaraRadera