torsdag 2 december 2010

Relativa perspektiv

Allting är relativt och allting handlar om perspektiv.

Satt, eller ja, låg är väl närmare sanningen, i soffan och kollade på tv. Dagtid är det ju inte direkt de bästa programen på TV men som situationen är så glor man ju på det som bjuds.
Slötittade på Extreme Home Make Over och surfade lite under tiden. Ser i allafall i ögonvrån att de bygger ett hus till en familj som driver ett camp för barn med speciella behov. De bygger även nya hus till själva campet. Nåja, stänger datorn och glor vidare.
Jag är ju inte så mycket för The all american way med all sin storslagenhet och sin patriotism. Alltså det är inget fel i att vara stolt över sitt land men amerikanerna gör det ju gärna med lite väl överdrivet engagemang.
Nåja, det är ju verkligen fint att de gör en bra sak för människor som gjort sig förtjänt av det och verligen behöver det (till skillnad från exempelvis det svenska programet Roomservice där man nu i veckan gjorde ett rum till Pernilla Wahlgren och hennes snubbe. Inget direkt ont om dem men det känns väl som att de har råd att göra det ändå).
I alla fulla fall så intervjuade de en tjej som hade varit på ovan nämnda camp tio år i rad men skulle inte kunna närvara vid årets nya camp pga hon skulle få dialys hela sommaren. Hon berättade vidare att hon var så sjuk så att hon skulle dö (klump i halsen) men att hon var glad för de år hon fått (större klump i halsen). Hon ger sedan ett egenhändigt gjort armband till tjejen som intervjuar henne och berättar att det är ett speciellt armband och visar en liten bricka på det där det står, laugh. För det får man inte glömma bort att göra fortsätter hon (gråter) även om saker känns jobbigt.

Och här sitter jag och gnäller över en bruten fot.

Och när en blind pojke sjöng Amazing Grace med den vackaste pojkrösten (grät som ett barn) så blev det lite så där klibbigt och lite för mycket om ni hajar.

Själva poängen med det här inlägget är väl i allafall att allting är relativt och allt handlar om perspektiv. Och det, mina vänner, kanske vi ska komma ihåg lite oftare.

Over and out

2 kommentarer:

  1. Allt e relaivt!
    MEN men får allt gräva ner sig lite och tycka lite synd om sig själv :)
    Krya på dig !!

    SvaraRadera
  2. visst är det så! När man tänker efter så har man det egentligen sjukt bra..ändå gnäller iallafall jag alldeles för ofta!
    Kram på sig!

    SvaraRadera