måndag 7 februari 2011

Gammalt bös hos mig blir fint hos dig?

Drog på mig reflexbyxorna och åkte till tippen idag. Det fanns väl en och annan brädbit att köra dit. Och sju kilo gipsplattor. Och en brödrost. Och en lampa. Och en himla många fler begagnade saker som hade sett sina bästa dagar.
Men nu är de skickade vidare till de sällsamma ängarna där gipsplattor och annat skräp huserar.
När jag slängt alla gamla cyklar och lampor och hinkar så upptäckte jag att det fanns ett ställe på återvinningsstationen där det stod:
"Lämna dina saker här, hela och rena för återanvändning."
Synd att jag inte såg den innan jag släng alla sakerna bland soporna. Då hade ju mina "fina" saker kanske fått chansen att leva vidare hemma hos någon annan. Fast gipsskivorna hade nog sett sina bästa dagar är jag rädd.
En lysande idé var det ju i alla fall, som ska utnyttjas nästa gång.

En sak som däremot inte ska utnyttjas så mycket mer idag är min fot. Jag blir rätt trött på den när den inte vill fungera så bra. Provade att hota den lite genom att lägga fram en fogsvans och nicka lite menande mot den, men den verkade inte fatta. Nåja, skärper den inte till sig snart så får jag väl låna hem en motorsåg. Det kan den ju inte misstolka tycker jag.

Min bil är ute på egna äventyr idag. Oj, vad jag blev låst plötsligt. Speciellt när jag kom på att jag skulle till sågen och köpa sjuttioelva meter list idag. Tur att Pappan och hans bil hade tråkigt idag. Hans bil blev jätteglad när den fick en tur till tippen och kommer säkert gilla att dra iväg till sågen också. Extra glad blir den ju när den får dra med sig sin kompis kärran också.
Det är så roligt att se dem glada, de små liven.

Andra små liv som just kom hem var Tvåan och tre kompisar. En av de här kompisarna skrek till min hund att han skulle gå ut från Tvåans rum. Exakt så här lät det:
-Men gååååååå uuuuuuut då, din jävla fitthund!
Då lät den här mamman så här:
-Du, det där språket kan du lämna utanför nästa gång.
När jag tänker efter så lät jag nog ganska arg också.
Oj, vad det blev tyst plötsligt.

Nej, nu drar jag till sågen,
Tha-daaa!

Over and out

5 kommentarer:

  1. hmm..ingen hyfs på vissa..!!=/

    SvaraRadera
  2. Du skulle gått fram till kompisen & tagit den i örat & sagt att det språket använder vi inte i detta hus el. utanför.
    Usch för ungar (ja ungar är de)nu för tiden.:(
    Blev pappans bil & dens kompis glada när du kom?
    Kramen

    SvaraRadera
  3. Bilen och kärran blev jätteglada och skrattade gott :)

    SvaraRadera
  4. Kommer att tänka på när F skulle ner till tippen med erat skräp och skulle hämta något hos oss också. Jag rejdade ert bagage på prylar och F fick med sig vårt hem :D
    bytt-bytt kommer aldrig igen....

    SvaraRadera
  5. Men det är ju topp när sakerna kommer till nytta hos någon annan :) Men jag tror att det var några stolar som kom från er som åkte den här gången... Fast inte den jag fick av dig, såklart! Den har hedersplats :)

    SvaraRadera